blog

Technische analyse: waarom Algorand met 25 procent kan stijgen

By 26 augustus 2020No Comments

Algorand bestaat nu iets meer dan een jaar, en in die tijd is deze crypto uitgegroeid tot één van de populairste altcoins. Reden genoeg voor de cryptocurrency app BLOX om deze coin toe te voegen aan het assortiment. Maar waar moet je op letten bij het kopen van Algorand? Is dit een goed moment om in te stappen?

Algorand is een stuiterbal

De afgelopen weken beweegt de Algorand koers als een stuiterbal op en neer. Niet ideaal wanneer je de coin lang vast wil houden, maar des te interessanter om in te traden. Hieronder zie je de prijs van ALGO sinds 10 augustus, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Vanaf 17 augustus beweegt de waarde van Algorand in een marge tussen 0,45 euro en 0,55 euro. Dat betekent dat de koers na elke bodem met ongeveer 24 à 25 procent stijgt. Nu wordt het interessant, want de koers bevindt zich bijna op de bodem, de rode balk op de grafiek. Blijft deze prijs dienen als ondersteuning? Dan is een prijsstijging richting 0,55 euro opnieuw mogelijk.

Of is het een bull flag?

We kijken nu naar dezelfde grafiek, maar dan iets uitgezoomd. Je ziet nu de koers van begin augustus tot en met nu. Het lijkt erop dat de koers een bull flag aan het vormen is, en in dat geval kan de prijs stijgen naar 0,80 euro. Dat is een toename van bijna 70 procent!

Maar wat is een bull flag, en hoe herken je hem?

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

De kans dat dit gaat gebeuren is trouwens wel wat klein. In het ideale geval zie je per trendlijn minimaal drie raakpunten, nu zijn dat er net twee. Wil je meer zekerheid, dan moet je wachten totdat de koers de lijnen vaker aanraakt.

Op lange termijn ziet toekomst er goed uit

Hoe dan ook, op langere termijn ziet de toekomst van Algorand er nog goed uit. We zoomen wat uit op de grafiek, je kijkt nu naar de dagkoers van eind januari tot en met nu. De horizontale oranje lijn stelt de prijs van 0,45 euro voor, deze was in februari een sterke weerstand. Maar nu vindt de koers juist ondersteuning op deze waarde. Blijft dat zo? Dan is deze ondersteuning een stevig fundament voor een verdere prijsstijging.

Onze verwachting van Algorand

Breekt de koers binnenkort uit, of blijft ALGO nog in de marge tussen 45 cent en 56 cent bewegen? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Beweegt de koers in een bull flag, dan is het meest optimistische scenario een stijging richting 0,80 euro. Dat is de groene lijn op de grafiek. Maar wil ALGO deze prijs bereiken, dan moet de coin eerst de weerstand van 0,56 euro overbruggen, de oranje lijn.

Bearish

Maar daalt de koers? Dan is 0,45 euro de eerste ondersteuning, de bovenste rode lijn. Zakt de koers ook onder dit niveau, dan wordt 0,41 euro het volgende niveau. Dat is de onderste rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply