blog

Technische Analyse: Binance Coin stijgt met 224% na coronacrash, nu op weg naar 21,30 dollar

By 29 juli 2020No Comments

Vanaf vandaag koop je Binance Coin (BNB) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! De coin van Binance bestaat pas sinds 2017, maar is sindsdien hard in waarde gegroeid. Al snel staat de coin in de top 20 grootste cryptomunten, op basis van de ranking van Coinmarketcap. Maar is het een goed moment om Binance te kopen, of juist te verkopen?

Sterk herstel na de coronacrisis

Eerst even een kleine terugblik. Ook Binance Coin heeft harde klappen gekregen tijdens de coronacrisis. Vanaf het hoogtepunt in februari is de coin met bijna 77 procent in waarde gedaald.

Maar voor de echte durfals was het dieptepunt van medio maart juist een fantastisch koopmoment. Sindsdien is BNB namelijk met 224 procent gestegen! Dat zie je hieronder terug op de grafiek van BNB uitgedrukt in dollars. 

Belangrijk niveau herwonnen

Maar het gaat nog steeds goed met de koers. Binance Coin heeft namelijk een belangrijk niveau teruggewonnen. Dat zie je op de grafiek hieronder. De zone tussen 18 dollar en 19 dollar (ongeveer 16 euro) was al sinds mei een sterke weerstand, dat is de oranje balk op de grafiek hieronder. Maar vorige week is de koers door deze weerstand gebroken. De prijs van BNB staat nu weer ongeveer op hetzelfde niveau als eind februari.

Lange termijn uitgebroken

Ook op de wat langere termijn ziet het er goed uit voor BNB. De Binance Coin koers is namelijk uit een trendlijn gebroken die al sinds juni 2019 geldig is. Deze trendlijn gaat over de top van juni vorig jaar, door naar het hoogste punt van 2020.

Hieronder zie je dezelfde trendlijn, maar dan ingezoomd. In plaats van een dag staat elke candle nu voor vier uur. Je ziet dat de prijs door de trendlijn is gebroken en daarna opnieuw opzocht. Dat noem je het testen van een trendlijn. De test is succesvol, want de koers vindt zijn weg verder omhoog.

Follow the leader

Je zou denken dat de koers van Binance Coin veel te maken heeft met de prestaties van de cryptobeurs Binance. Maar dat valt eigenlijk wel mee. In werkelijkheid volgt BNB vooral de bewegingen van Bitcoin. Dat is eigenlijk ook niet gek, de cryptomarkt bestaat voor 62,5% uit bitcoin en ’s werelds grootste cryptomunt heeft veel invloed op de grillen van de koersen van andere munten.

Hieronder zie je de koersen van Binance Coin (zwart) en Bitcoin (rood) sinds het dieptepunt in maart. De grafiek daaronder geeft de correlatie-coëfficient weer. Dat is een cijfer tussen de -1 en de 1 die het verband tussen de twee koersen beschrijft. Hoe dichter bij de 1, hoe groter het verband. Je ziet dat er vaak sprake is van een sterk verband tussen BNB en Bitcoin.

Dus als je Binance Coin koopt, houd altijd met een schuin oog de bitcoin koers in de gaten ????

Wat kunnen we verwachten van de koers?

De uitbraak uit de trendlijn en de ondersteuning op 18 dollar ziet er goed uit, maar het kan altijd alle kanten op gaan. Daarom beschrijven we twee mogelijke scenario’s voor de komende dagen, positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish
Stijgt BNB nog verder? Dan zal de koers waarschijnlijk weerstand vinden op 21,30 dollar (18,13), dat is de groene balk op de grafiek. Begin maart vond de koers daar ook weerstand, voordat de koers in elkaar zakte.

Bearish
Maar als de koers zakt, dan vindt BNB waarschijnlijk opnieuw steun op de zone tussen 18 en 19 dollar (16 euro), dat is de rode balk op de grafiek.

Leave a Reply