blog

Stap aan boord van Bitcoin cruise schip in Panama

By 17 oktober 2020No Comments

Volgens een tweet van Maritime Executive gaat het schip Pacific Dawn verder als “Satoshi”, een cruise schip volledig in het teken van cryptocurrency. Het schip vertrekt vanuit Panama.

Vernoemd naar de anonieme bedenker van Bitcoin

Het cruise-schip is vernoemd naar Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van bitcoin. De nieuwe eigenaar van het schip, een bedrijf genaamd Ocean Builders, is gespecialiseerd in het bouwen van drijvende, off-grid huizen. COO en grootste investeerder is Chad Elwartowski, een Amerikaanse software engineer die tevens enthousiast bitcoin handelaar is. Elwartowski droomt van een permanente woning op zee, zonder beperkingen van welke regering dan ook.

“We kijken er naar uit om hier in Panama een centrum voor technologie en innovatie te creëren. Ons doel is om uit te zoeken hoe we duurzaam kunnen leven op de zee en nieuwe wateren in kaart te brengen in deze nieuwe grens”, vertelde Elwartowski in een interview met Maritime Executive.

In 2019 bouwde hij samen met zijn vriendin een drijvend huis voor de kust van Thailand, dat hij financierde met Bitcoin. Helaas namen de lokale autoriteiten het schip slechts enkele maanden later in beslag omdat het “de onafhankelijkheid van Thailand verslechterde”, waarvoor Elwartowski zelfs de doodstraf had kunnen krijgen.

Betalen met bitcoin

Satoshi, of ook wel het ‘Crypto Cruise Schip’, zal op 4 november aankomen in Panama. Elwartowski is van plan om er een groot project van te maken, met restaurants, bars, lounges, casino’s en een fitness centrum. Ook zal het schip kantoorruimtes aanbieden. Iedere bezoeker kan natuurlijk betalen met bitcoin voor alle services.

Van 5 tot 28 november worden de eerste kamers verkocht, naar verluidt geprijsd tussen 25.000 dollar en 50.000 dollar. De kopers worden voor onbepaalde tijd eigenaar van hun hutten, hoewel ze nog steeds een maandelijkse vergoeding voor de exploitatiekosten moeten betalen. In totaal bevat Satoshi 777 hutten die plaats bieden aan 2.020 personen. Allemaal aan boord!

Leave a Reply