blog

SEC niet blij met investeerders XRP, zijn niet welkom bij rechtszaak Ripple

By 4 mei 2021No Comments

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) probeert te voorkomen dat XRP-houders zich bemoeien met de Ripple-rechtszaak. De reden? De SEC zegt dat ze geen enkele individuele investeerder op de secundaire markt wil betrekken.

Investeerders XRP niet welkom

De Amerikaanse financiële waakhond heeft een motie ingediend om ervoor te zorgen dat XRP’ers buiten de officiële documenten van de rechtszaak blijven. Dat is een reactie op een advocaat die claimt op te komen voor investeerders.

‘Movants proberen in wezen de SEC te dwingen om handhavingsmaatregelen te nemen tegen individuele XRP-investeerders op de secundaire markt.’

Movants zijn personen of entiteiten die een motie voor een rechtbank indient. Dit is de aanvrager van een rechterlijke regel of beschikking. De toezichthouder voegt eraan toe dat dergelijke privéclaims worden uitgesloten door soevereine immuniteit. Dit is hetzelfde argument dat werd aangevoerd in een eerdere motie tegen inmenging van investeerders.

Geen vergoeding van beurzen

Ook zegt de SEC dat de movants geen vergoeding kunnen krijgen van beurzen die de handel in XRP hebben opgeschort. Vlak na dat bekend werd dat de SEC deze zaak tegen Ripple openden, stopten alle Amerikaanse cryptocurrencybeurzen de handel in XRP.

De SEC zegt daarnaast dat er geen nieuwe argumenten naar voren zijn gebracht door vertegenwoordigers van de investeerders. In plaats daarvan hebben ze argumenten gekopieerd van Ripple. De investeerders bieden een lijst met herziene uitspraken die zich richten op de regelgevende status van XRP, het vermeende gebruik ervan en andere kwesties die door de SEC wordt aangevochten.

Alles voor de likes en volgers

En nu wordt het mooi: De SEC zegt dat XRP-investeerders bezig zijn met een kruistocht tegen de overheidsinstantie om vermeende corruptie aan het licht te brengen. Houdt het hier op? Natuurlijk niet. De SEC impliceert namelijk ook dat advocaat John Deaton, die de investeerders vertegenwoordigt, alleen maar betrokken is om meer volgers op Twitter te krijgen:

‘Tussen 28 februari en 14 maart 2021 veranderde Deaton, waarbij hij opmerkte dat hij steeds ‘populairder’ werd op Twitter vanwege zijn inspanningen, van strategie om online volgers te vinden voor een mogelijke collectieve actie tegen de SEC.’

Hoe staat Ripple hierin?

De SEC zegt dat de belangen van XRP-houders al voldoende vertegenwoordigd zijn door Ripple. Ripple is het daar niet mee eens, en schrijft dat investeerders betrokken moeten worden bij de rechtszaak, omdat ze andere belangen hebben bij de regelgevende status van XRP.

De verwachting is dat de hele rechtszaak op 16 augustus wordt afgewikkeld.

Leave a Reply