blog

Ripple tekent samenwerking met Centrale Bank van Egypte voor ondersteuning remittance

By 19 mei 2021No Comments

Ripple heeft een samenwerking aangekondigd met de Centrale Bank van Egypte. De grootste en belangrijkste bank van het land, opgericht in 1898, zal gebruik maken van RippleNet en LuLu International Exchange. De samenwerking moet ervoor zorgen dat internationale overboekingen goedkoper en sneller worden.

Het belang van remittance

Die internationale overboekingen worden remittance genoemd, en dit heeft ook een sociaal karakter. Het gaat voornamelijk om Egyptenaren die in het buitenland wonen en geld naar huis sturen. Volgens dit rapport van Knomad van de World Bank Group, werd in 2020 door de Egyptische diaspora 24 miljard dollar verzonden naar Egypte. Er zijn vier andere landen waar dit bedrag hoger is: India, China, Mexico en de Filipijnen.

Wereldwijd is remittance in 2020 met 7,2% gedaald vergeleken met 2019, dat komt door de coronacrisis, veranderende wisselkoersen en een lage olieprijs.

In miljarden dollars

Remittance is van vitaal belang voor de landen die ze ontvangen en dit geld speelt een belangrijke rol in het bruto binnenlands product van een land. Geld dat naar familie en vrienden wordt gestuurd, helpt om een groot aantal benodigdheden te betalen: van onderwijs tot eten, tot de aankoop van een eigen huis of het starten van een eigen bedrijf.

Navin Gupta, manager van Ripple voor Zuid-Azië en het MENA-gebied over het belang van remittance:

De mogelijkheid om snel, betrouwbaar en goedkoop geld te verzenden en te ontvangen, speelt tegenwoordig een grotere rol dan ooit tevoren. Ripple is er trots op samen te werken met NBE en LuLu Exchange om de financiële infrastructuur van MENA te versterken en de Egyptische gemeenschap een probleemloze grensoverschrijdende betalingservaring te bieden.

Sterke aanwezigheid MENA

MENA staat voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ripple werkt sinds afgelopen januari samen met het in Abu Dhabi gevestigde Lulu Financial Holdings.

De MENA-regio is al jaren belangrijk voor Ripple. In februari 2018 sloot het bedrijf een deal met de Centrale Bank van Saoedi-Arabië om de bankinstellingen van het koninkrijk in staat te stellen betalingen af te wikkelen met behulp van zijn technologie. Ripple heeft ook de krachten gebundeld met banken in Oman, Koeweit en natuurlijk de VAE.

Het bedrijf zette in november ook een regionaal hoofdkantoor op in Dubai, dit is een soort vluchtoord, mocht de rechtszaak met de SEC uit de hand lopen.

Leave a Reply