blog

Rational Root bitcoin analyse: we zitten in een bearmarkt

By 28 januari 2022No Comments

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

Bullmarkt toch omgeslagen

Deze week gaan we verder in op het bearmarkt scenario. Ergens moet ik de grens trekken tussen een bull en bear markt. Bitcoin is door de lijn gezakt bij de bull markt volatility (te zien in onderstaande chart), het kan zijn dat we nog een snelle beweging omhoog krijgen, maar –zoals vorige week besproken – zolang we onder de lijn van onderstaande grafiek blijven, noem ik het een bearmarkt.

Resistance en support levels

In de andere chart (hier beneden) die we afgelopen weken veel gebruikt hebben, zie je ook dat bitcoin onder alle cruciale levels zit. De prijs dook onder de 40.000 dollar, wat voor veel investeerders een reden was om te verkopen. Op dit moment is het volgende belangrijke level de 30.000 dollar. Daar bevindt de volgende support zich.

Een opmerkelijke verandering

Ondanks dat de meeste signalen erg bearish zijn is iets bijzonders aan de hand met de bitcoin cycle. We gaan kijken naar de dynamiek van de bitcoin supply, die ons inzicht geeft in een situatie die zich nooit eerder heeft voorgedaan. Het lijkt alsof de toekomst van bitcoin er anders uit gaat zien dan dat we gewend zijn. Dit bespreken we verder in de rest van de Rational Root analyse.

Verder lezen?

In de rest van de analyse beschrijft twee andere belangrijke factoren met onderbouwing van grafieken. Wil jij die ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct! Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Leave a Reply