blog

Rapper Jay-Z en Jack Dorsey schenken 500 bitcoins aan projecten in Afrika en India

By 12 februari 2021No Comments

De wereldberoemde rapper Jay-Z en CEO van Twitter Jack Dorsey schenken 500 bitcoins voor nieuwe projecten in Afrika en India.

Afrika en India

Dorsey schreef vrijdag in een Tweet dat dit via een nieuw fonds genaamd ₿trust gaat. Hiermee willen ze de ontwikkeling van bitcoin financieren met een initiële focus op teams in Afrika en India. Tegen de huidige bitcoin koers zijn die 500 bitcoins 19,6 miljoen euro waard.

‘Het fonds wordt opgezet als een blinde, onherroepelijke trust, zonder enige sturing van ons. We hebben drie bestuursleden nodig om te beginnen,’ volgens Dorsey in bovenstaande tweet. Mocht je hier interesse in hebben, hij heeft er meteen een aanmeldformulier aan toegevoegd.

Gulle bui van Dorsey

Dorsey is al lang een bekende supporter van bitcoin en heeft dan ook #bitcoin op zijn profiel staan. Hij is sowieso wel in een gulle bui, deze week werd namelijk ook bekend dat hij 1 miljoen dollar doneerde aan de Amerikaanse denktank Coin Center. Dit is een lobbygroep in Washington DC voor beter cryptobeleid.

Met de donatie van 500 bitcoin, lijkt Dorsey zijn belofte uit 2019 in te lossen. Hij maakte toen een lange reis door Afrika en raakte helemaal geïnspireerd door het continent. Dorsey bezocht onder andere Ghana, Nigeria en Ethiopië en woonde daar bitcoin meetups bij.

Volgens hem kan Afrika de spil voor bitcoin worden.

Ook op zakelijk vlak bitcoin

Zijn bedrijven dragen ook het bitcoin ethos. Square kocht afgelopen oktober voor 50 miljoen dollar bijna vijfduizend bitcoins. Ook kun je via Square (een betaalapp) bitcoins kopen en verkopen. Daarnaast heeft het bedrijf heeft ook een lopend Crypto Grant-programma om de ontwikkeling van bitcoin-gerelateerde technologie te financieren.

In het afgelopen jaar hebben meer dan 10 bedrijven, waaronder cryptobeurzen, tech-startups en non-profitorganisaties, soortgelijke programma’s gelanceerd. Deze programma’s steunen nu meer dan 25 ontwikkelaars en projecten. Geschat wordt dat er voor 3,46 miljoen dollar is gedoneerd.

Leave a Reply