blogExchanges

Politiek links én rechts genieten van gratis bier, innovatie en cryptocurrency, aldus oud-stafchef Obama

By 11 maart 2021No Comments

Jim Messina is deze week toegetreden tot het bestuur van Blockchain.com. Dit is een populaire bitcoin- en altcoinwallet. De toevoeging van Messina moet vooral helpen om het veranderende politieke landschap (onder Biden) te navigeren.

Herverkiezingscampagne Obama in 2012

Messina was een stafchef gedurende de regering-Obama en leidde de herverkiezingscampagne van de president in 2012. Na zijn tijd in het Witte Huis richtte hij zijn eigen adviesbureau op, The Messina Group, dat sindsdien heeft samengewerkt met de Britse Conservatieve Partij en de regering van Italië.

Nu is Messina ingehuurd door cryptocurrencybedrijf Blockchain.com. Messina krijgt veel invloed binnen het bedrijf, aangezien hij onder meer contact heeft met president Biden, met wie hij samenwerkte tijdens het presidentschap van Obama toen Biden vice-president was. Messina was een belangrijk onderdeel van Obama’s transitie-inspanningen, wat betekent dat hij contact had met de agentschappen die zich nu bezighouden met cryptocurrency in de VS.

Een van machtigste mannen in Washington D.C.

Hij is door meerdere publicaties een van de machtigste mannen in Washington D.C. genoemd, waar je nog nooit van hebt gehoord.

Naast Messina werkt ook een ander lid van de Messina Group, Lane Kasselman bij Blockchain.com. Kasselman werkte aan de campagne van Hillary Clinton voordat hij als partner bij de Messina Group kwam. Momenteel werkt hij als Chief Business Officer van Blockchain.com.

Messina zegt dat hij van plan is zijn werk te concentreren op de technologiesector in dit politieke tijdperk. Hij schreef een stuk over het belang van de aanpak van de regering-Biden bij het reguleren van de gig-economie voor TechCrunch.

Helpt regelgeving of is het een belemmering

‘Ik geloof echt in mijn wereld dat de meest interessante vraag van het komende decennium is: heeft regelgeving innovatie geholpen of belemmerd? Bij crypto staat regelgeving in de weg.’

Messina hoopt dat regelgevers zijn advies volgen, aangezien de juiste regelgeving, het soort dat innovatie bevordert en consumenten beschermt, tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen.

Het lappendeken van crypto-regulering, zowel op staats- als federaal niveau, is zo’n aandachtspunt. Een deel van de last voor de administratie van Biden is uitzoeken wie welke baan heeft, aldus Messina.

Gratis bier en regulatie bitcoin

‘Toen ik in het Witte Huis zat, realiseerde je je gedeeltelijk dat je echt een sterk Witte Huis nodig hebt of een sterke overtuiging over wie er daadwerkelijk gaat leiden, omdat je zoveel agentschappen hebt.’

Volgens Messina komt er echter wetgeving op dit gebied. Er is zinvolle vooruitgang geboekt in de consensus over de noodzaak van uniforme regelgeving. Hij haalde aan dat leden van het Congres van beide partijen steeds meer gefocust zijn op crypto en digitale activa.

‘De enige twee of drie dingen in Washington die op dit moment onpartijdig zijn, zijn gratis bier en dat innovatie en crypto interessant zijn’,besluit Messina.

Leave a Reply