blog

Playboy verkoopt NFT’s op Ethereum, pre-sale begint over 2 dagen

By 22 oktober 2021No Comments

Wist je al dat je een zakcentje kon verdienen met NFT’s? Zo’n beetje elk bedrijf met merkwaarde probeert hier gebruik van te maken. Het volgende bedrijf is Playboy, een toonaangevend entertainmentbedrijf van weleer.

Lagomorfische konijnen

Playboy brengt Rabbitars NFT’s uit op de blockchain van Ethereum, deze NFT’s zijn dan ook ERC-721 tokens. Op de website van het project beschrijft Playboy Rabbitars als een ‘lagomorfische beschaving van unieke en niet-vergankelijke konijnen.’ Dit stukje tekst is door Google Translate vertaald, en zelfs het grootste bedrijf ter wereld kan er geen touw aan vast knopen.

Geïnspireerd door geschiedenis Playboy

Er zijn in ieder geval 11.953 NFT’s gemaakt, en ze zijn geïnspireerd door Playboy-iconografie, erfgoed en traditie.

Het nieuws werd gedeeld door de cryptojournalist en blogger Colin Wu. Hij plaatste een screenshot van de website van het project, met enkele van de Playboy Rabbitars.

De verkoop begint over twee dagen tegen een prijs van 0,1953 ETH (690 euro). De website legt uit dat om eigenaar te worden van een dergelijke NFT, een gebruiker een Metamask-wallet moet hebben. NFT’s zullen echter zowel voor fiat als voor crypto te koop zijn.

Voorverkoop begint zondag

Als je met ether wil betalen, dan kan je twee dagen eerder mee doen. De voorverkoop voor ETH begint op 24 oktober. De openbare verkoop voor Amerikaanse dollars begint op 26 oktober. De reguliere verkoop voor ETH start op 27 oktober.

Het is mogelijk om tijdens de voorverkoop 2 NFT’s te bestellen, bij een openbare verkoop mag één gebruiker maximaal tien Rabbitars kopen.

Elite heeft 80% NFT’s in handen

Blockchain-analysebedrijf Moonstream publiceerde een rapport waaruit bleek dat ongeveer 17% van de ontvangstadressen op Ethereum met NFT’s, meer dan 80% van alle NFT’s in handen heeft.

De analyse werd uitgevoerd op meer dan 7 miljoen NFT-transacties op de Ethereum-blockchain tussen 1 april en 25 september 2021. Uit het rapport bleek dat whales, NFT-platforms en beurzen die de top 16,71% van alle adressen uitmaken, 80,98% van de NFT’s op Ethereum bezitten.

Voornamelijk marktplaatsen

De overige 83,29% van de NFT-bezitters waren in die periode slechts in staat om ‘een handvol tokens’ te bemachtigen.

‘Deze laatste statistiek vereist echter wat meer nuance in de interpretatie, aangezien veel van die eigenaren marktplaatsen en clearinghouses zijn zoals OpenSea, Nifty Gateway en andere platforms van hetzelfde soort,’ aldus Moonstream.

Leave a Reply