blog

Patroon lijkt bitcoin naar 13.000 dollar te tillen

By 19 oktober 2020No Comments

Bitcoin is weer wat gestegen dit weekend, maar vond opnieuw weerstand op 11.500 dollar (9.805 euro). Wanneer breekt ’s werelds eerste cryptocurrency door deze weerstand? In deze analyse lees je twee redenen waarom dit wel eens snel kan gebeuren.

Bitcoin kan grote beweging maken

We beginnen deze analyse met de vier uurs-grafiek. Zoomen we in naar de laatste dagen, dan zien we dat de bitcoin koers zich in een driehoek beweegt. Dat zie je aan de twee blauwe trendlijnen die elkaar opzoeken. Breekt bitcoin uit de driehoek? Dan is het koersdoel zo groot als de opening van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat de prijs op korte termijn kan stijgen naar 11.887 dollar (10.140 euro) of dalen naar 11.047 dollar (9.423 euro).

Dit kopje brengt bitcoin naar 13.000 dollar

We kijken hier naar dezelfde vier uurs-grafiek, maar dan wat uitgezoomd. De koers heeft nu ook wel wat weg van een cup-and-handle patroon, en dat kan erg positief uitpakken. Een cup-and-handle herken je aan een ‘ronde bodem’, dat is de groene lijn. Na het herstel beweegt de koers in een dalende kanaal, dat zijn de oranje lijnen op de grafiek. Met een beetje fantasie zie je daar een koffiekopje in.

Het koersdoel van een cup-and-handle is zo groot als de afstand tussen de blauwe trendlijn en de onderkant van de groene lijn. In dit geval kan bitcoin dus stijgen naar ongeveer 13.500 dollar (11.515 euro).

Onze verwachting van bitcoin

Maar dat is allemaal voor de lange termijn, wat verwachten we van de komende dagen? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Stijgt bitcoin, dan kan de koers een nieuwe poging doen om de eerdere weerstand van 11.731 dollar te doorbreken. Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish
Maar zakt de prijs? Dan vindt bitcoin waarschijnlijk ondersteuning op 11.180 dollar (9.546 euro), de rode lijn op de grafiek. Dit was eerder deze maand ook een ondersteuning, en in september juist een sterke weerstand.

Leave a Reply