blog

Oudste bank van Amerika start bitcoin- en cryptohandelsplatform

By 9 april 2021No Comments

Pure Digital is een nieuw cryptohandelsplatform ontwikkeld in opdracht van State Street. Dat is opmerkelijk, want laatst genoemde is de oudste bank in de Verenigde Staten en heeft meer dan 3 biljoen dollar aan activa onder beheer. Het is mooi om te zien dat de oude wereld de nieuwe wereld omarmt.

Amerikanen en Britten werken samen

Eigenlijk gaat het om een dochteronderneming van State Street genaamd Currenex. Dit is een aanbieder van deviezentechnologie, en zij hebben een overeenkomst gesloten met het Britse cryptobedrijf PureMarkets. Samen bouwen ze aan de handelsinfrastructuur en technologie voor een nieuwe cryptohandelplatform gericht op instituties. In het persbericht staat overigens wel dat State Street een rol gaat spelen in de samenwerking.

Volgens de aankondiging zal Pure Digital een volledig geautomatiseerde over-the-counter-markt zijn voor digitale activa en cryptocurrency’s, met fysieke levering en bankbewaring. Ofwel, de coins worden echt ingekocht, maar eventueel ook beheerd op het platform.

‘Pure Digital is verheugd om met State Street de ruimte voor digitale activa te verkennen, aangezien we dezelfde visie delen voor de toekomst van de digitale valutamarkt,’ zegt Campbell Adams, oprichter van Pure Digital.

Institutionele beleggers

Het nieuwe platform wordt halverwege dit jaar gelanceerd en zal naar verluidt institutionele beleggers in staat stellen te handelen met behulp van krediet- en bewaaroplossingen. ‘Deelnemers zijn vrij om gebruik te maken van hun favoriete oplossingen voor de bewaring van digitale activa en om risico’s te beheren via een smart custody-routeringsmechanisme.’

Onderzoek loopt al

State Street maakte eind maart bekend dat de bank de afgelopen negen jaar de rol van bitcoin in multi-assetportefeuilles heeft onderzocht. Waar ze vooral naar keken is hoeveel bitcoin een portefeuille nodig heeft om schommelingen op de aandelenmarkt tegen te gaan.

‘Er moet nog een pleidooi worden gehouden voor Bitcoin als een afdekking tegen aandelen, hoewel het misschien in die richting gaat. De sleutel voor beleggers is om hun voorkeuren voor risicobeperking en opwaarts potentieel te combineren met de verwachte diversificatie en rendementseigenschappen van bitcoin om hun optimale allocatie te bepalen.’

Leave a Reply