blog

Morehead ziet 50% kans op bitcoin van 500.000 dollar in 2021

By 5 mei 2020No Comments

De CEO van Pantera Capital Dan Morehead stuurt periodiek een mailing naar alle aangesloten investeerders. In de laatste editie ging hij in op de prestaties van bitcoin vanaf begin 2020 tot aan de halving op 12 mei.

Hopium doet leven

Zijn voorspelling is dat er een 50% kans is dat bitcoin heel hard gaat stijgen, naar een piek van 500.000 dollar in augustus 2021. Of dit een realistisch scenario is, dat mag je zelf bepalen. Op social media worden dit soort uitspraken hopium genoemd, een hoopmiddel.

Pantera Capital is een hedge fund, ofwel, zij beleggen voor hun klanten. Op 30 april stuurde Morehead al hun klanten een mailing waarin hij zijn voorspelling uit de doeken doet, en bitcoin vergeleek met goud, olie en risicokapitaal.

Prijs moet stijgen na halving

Aanvankelijk aarzelde Morehead om een ​​voorspelling te doen en zei dat hij op twee gedachten hinkte over hoe de bitcoin halving de prijs zou beïnvloeden. Toch ging hij overstag door te zeggen dat als de nieuwe levering van bitcoin in tweeën wordt gesneden, al het andere gelijk blijft, de prijs zou moeten stijgen:

Bitcoin bereikt historisch gezien 459 dagen voor de halving een dieptepunt, is erin geklommen en daarna naar de bovenkant geëxplodeerd. De rally’s na de halving duren gemiddeld 446 dagen, van de halvering tot het hoogtepunt van die cyclus. In deze cyclus doorliep de markt in feite 514 dagen voor de halvering.

En aangezien twee halveringen voor Morehead genoeg bewijs is om te extrapoleren:

Als de geschiedenis zich zou herhalen, zou bitcoin in augustus 2021 zijn hoogtepunt bereiken,op 533.431 dollar. Dat is duidelijk een grote ALS. Die prijs klinkt belachelijk … Ik zeg gewoon dat er een 50% kans is dat bitcoin stijgt, heel hard stijgt.

Bitcoin haalt goud en olie in

Morehead vergeleek ook de prestaties van bitcoin met andere activa.

Hij zegt dat goud glans verliest, maar weet ook dat goud al 5.000 jaar bestaat en niet van de ene op de andere dag weggaat. En over olie zegt hij:

Je hoeft tenminste geen mensen te betalen om je Bitcoin te nemen. Olie is een verschrikkelijke beleggingscategorie geweest. Het 35-jaars samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van olie is nul. Het is zelfs in de beste tijden nooit 6% geweest. Bitcoin heeft een 9-jaars CAGR van 215% met in wezen geen correlatie op lange termijn met de rest van de wereld.

Leave a Reply