blogExchanges

Miljoenendiefstal: 15 apen gestolen op OpenSea

By 31 december 2021No Comments

OpenSea heeft voor 2,2 miljoen dollar (1,94 miljoen euro) aan Bored Ape NFT’s bevroren nadat ze als gestolen waren gemeld. De NFT’s laten een waarschuwing zien waarop staat dat ze gerapporteerd zijn voor verdachte activiteit.

15 apen gestolen

In totaal zijn 15 apen en mutanten gestolen. De eigenaar van de NFT’s, Todd Kramer, noemde het incident ‘misschien wel de ergste nacht van zijn leven’ en hoopt dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. Hopelijk is dit een incident, het is namelijk voor het eerst dat zo’n grote collectie is gestolen. Als dit vaker gebeurt, dan zorgt dat voor een deuk in het vertrouwen van de NFT-markt.

Nog weinig informatie

De cryptogemeenschap is het niet eens met het besluit om de NFT’s te bevriezen, dit is geen decentraal besluit. Er wordt zelfs gezegd dat dit anti-crypto is van OpenSea.

OpenSea is het populairste NFT-platform op de markt en heeft honderdduizenden gebruikers en een groot handelsvolume aangetrokken. Er is weinig informatie over hoe de NFT’s precies zijn gestolen en er is nog geen officiële update van het platform.

Gespiegelde apen

Ondertussen is er ook een beetje ruzie tussen OpenSea en de Phunky Ape Yacht Club (PAYC). Het NFT-platform verbood deze NFT-serie omdat deze gebaseerd was op de Bored Ape Yacht Club NFT’s. PAYC is vrijwel identiek aan BAYC, behalve dat de afbeeldingen gespiegeld zijn.

Ook dit leidde weer tot discussie onder de NFT-liefhebbers. Want waarom zou OpenSea zoveel macht mogen hebben om een collectie te verbieden? Onafhankelijke blockchaindata zou juist moeten uitmaken wat wel en niet toegestaan is, en wat het origineel is.

PAYC lijkt ook een sterke community te hebben, dus het is interessant om te zien hoe dit zich ontwikkelt.

Leave a Reply