blog

Miljardair Thomas Peterffy heeft cryptocurrency en wil zijn klanten hetzelfde aanbieden

By 23 juli 2021No Comments

Thomas Peterffy is de volgende miljardair die toe heeft gegeven geïnvesteerd te hebben in cryptocurrency’s. Hij zei niet welke coins hij heeft gekocht, maar geeft wel iets meer tekst en uitleg over het koopgedrag van zijn klanten.

Hij heeft namelijk een brokerage genaamd Interactive Brokers, en zijn klanten vragen steeds meer om diensten rondom cryptocurrency’s. Zijn klanten willen cryptocurrency en nu heeft Peterffey onthuld dat hij zelfs ook enkele crypto’s heeft gekocht.

Cryptocurrency agnost

Tijdens een interview met CNBC zei de in Hongarije geboren zakenman dat hij heeft geïnvesteerd in cryptocurrency’s. Ondanks dat hij zei dat hij nog steeds sceptisch is over de toekomst van de activaklasse op lange termijn, merkte hij op dat de mogelijkheid bestaat dat het een wereldwijd dominante valuta wordt:

‘Zelfs ik heb zelf een klein beetje geld in crypto gestoken, want hoewel de kans groot is, denk ik, dat dit geen levensvatbare markt gaat worden, denk ik dat er een kleine kans is dat dit een dominante valuta wordt, dus je moet de kansen spelen.’

Dat doet denken aan een tweet van Fintwit, in een reactie op Dan Held:

Miljardair en klanten zien het licht

Wat dat betreft zet Peterffy stapjes in de juiste richting. Eerder zei hij namelijk dat bitcoin vooral weg moet blijven dan de ‘echte economie.’ Aan de andere kant meende de miljardair, bekend als de ‘vader van de snelle handel’, dat cryptocurrency’s een geweldig idee zijn, maar alleen als de regeringen en functionarissen hun vrije handel en gebruik toestaan.

Hij vertelde ook dat de klanten van Interactive Brokers steeds meer geïnteresseerd zijn in de activaklasse, en het bedrijf is van plan om handelsopties te lanceren:

‘Verschillende van onze klanten toonden interesse. En ik begrijp het volkomen.’

Veiligheid is alles

Thomas Peterffy beweerde dat het bedrijf met meer dan drie miljoen transacties per dag maximale veiligheid voor zijn klanten moet bieden als ze crypto willen aanbieden:

‘Wat hindernissen betreft, de grootste hindernis is hoe je je klanten 100% veilig houdt. Hoe maak je het 100% zeker dat niemand hun munten zal stelen ondanks het feit dat ze onvindbaar zijn. Daar zullen we meer over te weten komen als we aan het einde van de zomer open gaan.’

Leave a Reply