blog

MicroStrategy koopt weer bitcoin, in totaal 425 miljoen dollar voor 38.250 bitcoins

By 15 september 2020No Comments

De CEO van MicroStrategy Michael Saylor wil dat iedereen weet dat zijn bedrijf bitcoins blijft kopen. Hij tweet zelfs dat ze na een eerste ronde van 250 miljoen dollar, nog eens voor 175 miljoen dollar aan bitcoin hebben uitgegeven. Dat brengt het totaal op 425 miljoen dollar, inclusief transactiekosten. Hiermee kochten ze maar liefst 38.250 bitcoins.

Meer is beter

Juristen van MicroStrategy vertelden maandag aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat het zijn bitcoin holdings wil blijven vergroten. In de afgelopen maanden heeft  MicroStrategy al een groot deel van hun financiele reserves omgezet in bitcoin. Hierdoor is het bedrijf, waarvan de aandelen verhandeldbaar zijn via de Nasdaq, een opmerkelijke bull.

Op 11 augustus erkende het bestuur bitcoin formeel als MicroStrategy’s ‘primaire kasreserves op doorlopende basis.’

MicroStrategy, een bedrijf voor analysesoftware, wil investeren in edelmetalen en bitcoin om hun balans te versterken. Terwijl het bedrijf winst uitkeert aan zijn aandeelhouders, willen ze reserves vasthouden voor interne investeringen om het bedrijf te laten groeien.

Investeren en verzekeren

De bitcoins worden niet alleen aangehouden om te kunnen investeren, maar dienen ook als verzekering tegen slechte economische tijden.

‘We hebben die kapitaalbasis nodig om onze investeerders, onze werknemers, onze klanten en onze partners te verzekeren dat we goede en slechte tijden zullen overleven.’

Investeerders belonen MicroStrategy

Toen Michael Saylor op 11 augustus verklaarde om bitcoin te kopen, steeg de koers van zijn bedrijf prompt met 18%. Hij verklaarde destijds:

‘Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ’s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbare waardeopslag is en een aantrekkelijk investeringsmiddel met een groter potentieel voor waardevermeerdering op de lange termijn dan het aanhouden van contanten.’

Investeerders waren te spreken over zijn argumentatie om bitcoin aan te houden voor MicroStrategy. Hij ging verder:

‘Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden is Bitcoin naar voren gekomen als een belangrijke toevoeging aan het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen. MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contanten en heeft daarom van Bitcoin het grootste belang gemaakt in haar treasury-reservestrategie.’

Leave a Reply