blog

MicroStrategy kocht zojuist voor 10 miljoen dollar bitcoin, tijdens de dip

By 22 januari 2021No Comments

Het beursgenoteerde IT-bedrijf MicroStrategy heeft vandaag aangekondigd dat ze een extra 314 bitcoin hebben gekocht voor 10 miljoen dollar. De timing is perfect, bitcoin dipte vanochtend met 11 procent.

Dit brengt het totale bezit van MicroStrategy op 70.784 bitcoin, en deze vertegenwoordigen een waarde van meer dan 2,28 miljard dollar tegen de huidige bitcoin koers. CEO Michael Saylor zei in een tweet dat de gemiddelde kostprijs per bitcoin 31.808 dollar is. Hij zegt ook dat deze aankoop past binnen het beleid van MicroStrategy.

De gok om voor meer dan een miljard dollar bitcoin te kopen, heeft goed uitgepakt. MicroStrategy heeft al zijn bitcoins verworven voor een totale prijs van ongeveer 1,2 miljard dollar en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer 16.035 USD per bitcoin. Momenteel handelt de prijs van bitcoin rond de 32.700 dollar.

MicroStrategy deed in augustus vorig jaar zijn eerste grote bitcoin aankoop. Destijds zei de CEO van het bedrijf dat investeren in bitcoin een belangrijk deel is van een nieuwe strategie voor kapitaaltoewijzing om de langetermijnwaarde voor aandeelhouders te maximaliseren.

Op persoonlijke titel noemt Saylor bitcoin het beste geld ooit. Hij vergeleek bitcoin met goud en de Amerikaanse dollar en zei dat de cryptocurrency een superieure troef is voor een schatkist, aangezien het niet deflatoir is van opzet.

Leave a Reply