Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Zonnige tijd voor bitcoin (BTC)?

By 15 december 2019No Comments

Een zonnig einde van de week, althans voor mij persoonlijk dan. Zoals sommigen van jullie misschien al hebben meegekregen heb ik Nederland voor een aantal maanden verruild voor zonnigere oorden. Ik zal het jullie niet aandoen een foto te posten, maar de column van deze week wordt getikt aan de rand van een infinity pool, 25 verdiepingen hoog met een spectaculair uitzicht over de skyline van Bangkok. 

Is het voor bitcoin ook zo’n zonnige tijd? Daar gaan we nu uiteraard dieper op in.

Ja en nee is eigenlijk direct het antwoord en dat ligt geheel aan je perspectief. Voor mensen met geduld kan het absoluut lonend zijn om nog even te wachten met kopen. Is het verstandig er helemaal uit te zijn op dit moment? Ik denk van niet. Bitcoin is en blijft bitcoin en kan relatief onverwacht een move maken en dan wil je niet op $7.400 alles verkocht hebben omdat je denkt dat je op $6.300 alles terug kunt kopen. Dat risico kan het niet waard zijn. Al met al blijft vertrouwen in de essentie van cryptocurrencies en een goede strategie voor langere tijd belangrijk, zeker in deze roerige tijden.

Op het moment van schrijven betaal je zo’n $7.200 om een bitcoin te bemachtigen en met de dip van eergisteren richting de support van $7.000 zijn er wat bullish signalen op de lagere tijdframes die kunnen lijden tot een opleving de komende uren/dagen. Er zijn echter diverse weerstandszones waar bitcoin over kan struikelen. Zo zal er afgerekend moeten worden met de $7.300 en het blok rond de $7.500.Wil je meer van Michiel lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:Mede hierom vind ik het prettiger de schommelingen op de lagere tijdframes te laten voor wat ze zijn en mij te richten op het openen van posities voor langere tijd en dus de hogere tijdframes.

michiel_ipenburg_column_zonnige_tijd_voor_bitcoin_BTC_afbeelding1Afbeelding 1: optimale zone van interesse aangegeven in de groene box

Zoals te zien op afbeelding 1 is mijn optimale zone van interesse aangegeven in de groene box rond de $6.000. Wellicht schieten we iets door richting de $5.700 of wordt door de grote interesse net de $6.000 niet aangetikt. Vanaf die zone zouden we een reversal kunnen inzetten of op zijn minst een goede bounce.

Mochten we toch boven de $7.000 blijven dan zou ik graag zien dat het rode blok rond de $7.500 gebroken wordt voordat ik heroverweeg verder in te stappen. Idealiter breken we dan omhoog richting de 50 dagen moving average (MA) op de dagelijkse chart die rond de $8.200 ligt. Vervolgens zou een retest van support dan een buy zijn.

Op dit moment blijf ik dus netjes op de handen zitten en neem dadelijk een verfrissende duik in afwachting van de volgende grote prijsbeweging.

Wil je met mij en onze leden meekletsen over alles wat met cryptocurrency en blockchain-technologie te maken heeft? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Leave a Reply