blog

Kraken: bitcoin kan de komende maanden 200% stijgen

By 15 augustus 2020No Comments

Kraken, een van de grootste cryptocurrency beurzen, heeft hun verwachting van wat bitcoin de komende maanden gaat doen gedeeld. Dat doen ze elke maand in hun volatility report.

In het rapport, dat vooral kijkt naar de volatiliteit (beweeglijkheid van de koers) van bitcoin, staat dat het handelsvolume en de koers van bitcoin in juli ontzettend stabiel is. Althans, stabielier dan de voorgaande 21 maanden. Het is een beetje achteraf gepraat natuurlijk, maar Kraken schrijft dat zo’n lange stabiele periode historisch gezien wordt gevolgd door een sterke rally.

Captain hindsight

Hun achteraf voorspelling (kun je dat zo noemen?) is uiteraard uitgekomen, want bitcoin steeg eind juli met 14,5% en is nu meer waard dan 11.000 dollar.

Maar het echt leuke stuk van het rapport begint nu: Kraken verwacht dat de bitcoin koers nog meer gaat opleven.

Deze juli is anders dan anders

De reden waarom de onderzoekers van Kraken hier vrij zeker van zijn, is omdat bitcoin steeg tijdens een ongebruikelijke tijd van het jaar. Historisch gezien is juli een van de zwakste maanden voor de prijs en handel in bitcoin.

De prijsstijging dit jaar is pas de tweede keer in de geschiedenis van bitcoin dat de maand juli zulke sterke groei heeft laten zien. Tussen maandag 27 juli en vrijdag 31 juli overschreed bitcoin in bijna een jaar tijd de grens van 11.000 dollar, met meer dan 11 miljard dollar aan handelsvolume.

Volgens Kraken positioneert dit Bitcoin mogelijk om de komende maanden een veel hogere volatiliteit en hogere prijzen te zien. Volgens het rapport:

‘Nu we boven de 11.000 zitten, handelt bitcoin in het gebied waar het slechts ongeveer 2,5% van zijn hele geschiedenis in zit. Dit kan leiden tot hogere volatiliteit en hogere prijzen, aangezien Bitcoin nieuwe niveaus van ondersteuning en weerstand gaat vinden. Ook zal bitcoin moeten navigeren door onbekende wateren. De volatiliteit kan meer dan 100% bedragen, aangezien Bitcoin de komende maanden ergens tussen + 50% en + 200% stijgt.’

Augustus historisch volatiel, niet winstgevend

Hieronder twee tabellen uit het rapport. Zoals je kunt zien is augustus (na september) historisch gezien een slechte maand voor de koers. De beweeglijkheid van de koers is voorgaande jaren wel enorm hoog. Des te opvallender dat Kraken durft te voorspellen dat de koers met meer dan 200% zou kunnen stijgen.

Leave a Reply