blog

Kijk wat het grote geld doet, handelshuis van rijkste crypto-miljardair kocht laatste bitcoin dip

By 22 juli 2021No Comments

Alameda Research, het handelshuis van crypto-miljardair Sam Bankman-Fried, heeft rond het belangrijke psychologische niveau van 30.000 dollar een stuk meer bitcoin ingekocht. Het vermogen van Bankman-Fried wordt momenteel geschat op meer dan 6,7 miljard euro. De laatste snoekduik van bitcoin was voor de firma van de rijke crypto-miljardair een kans om nog meer in te kopen.

Sam Trabucco, een quant in dienst van Alameda, liet afgelopen dinsdag weten dat het bedrijf tijdens de laatste dip heeft bijgekocht. Waarmee het extra vermogen stopt in de long-positie die daarvoor waarschijnlijk al van indrukwekkende proporties was. Samen met de positieve woorden van Elon Musk van gisteravond, zijn dit eindelijk weer eens de berichten waar we als bitcoin hodlers op zitten te wachten.

Hebben we de bodem bereikt?

Trabucco ziet een aantal factoren die eraan bijdragen dat hij positief gestemd is over de toekomst van bitcoin op de korte termijn. “Het einde van een aantal FUD verhalen lijkt in zicht, denk daarbij aan het Chinese verbod en het verlopen van de Grayscale lock-ups. Daarnaast doet de aandelenmarkt het weer goed en zijn er minder mensen met een hefboom aan het handelen,” aldus de quant van Alameda.

Al deze punten wijzen volgens Alameda in dezelfde (enigszins vage) richting. Na jaren van ervaring in de markt kunnen we één ding met zekerheid zeggen en dat is dat bitcoin altijd in staat is om het onverwachte te doen. Het voorspellen van de koers op de korte termijn is praktisch onmogelijk, zeker aangezien bitcoin nog een relatief kleine markt is.

We hebben in mei gezien dat één Tweet van Elon Musk nog altijd in staat is om de waarde van bitcoin te halveren. Wees dus altijd voorzichtig met zowel positieve als negatieve voorspellingen ten aanzien van de koers. De grootste koersbewegingen worden nog altijd in gang gezet door de ontwikkelingen die niemand had zien aankomen. Dit is waarom de meeste mensen ervoor kiezen om dagelijks, wekelijks of maandelijks op vaste momenten een beetje bitcoin te kopen.

Wat gaat bitcoin doen? De meningen zijn verdeeld

Dat niemand weet wat de bitcoin koers op de korte termijn gaat doen blijkt ook wel uit de opinie van verschillende experts. Trabucco en zijn Alameda Research zijn positief en hebben bijgekocht, maar Jeffrey Wang van Amber Group laat weten nog op zijn hoede te zijn. De voormalig bankier van Morgan Stanley geeft aan dat bitcoin wat de koers betreft nog altijd hangt aan de traditionele financiële markten. Als die een klapper maken, dan verwacht hij dat bitcoin ook meegaat.

Edward Moya van Americas at Oanda ziet dezelfde correlatie tussen Bitcoin en Wall Street en is ook voorzichtig met het doen van voorspellingen. “Als aandelen in de Verenigde Staten in de paniekmodus schieten, dan is de kans groot dat bitcoin als vlaggenschip van de cryptocurrency-markt ook meegaat,” aldus Moya.

Trabucco geeft aan dat Alameda deze risico’s ook ziet, maar dat het vooral bitcoin heeft gekocht met het oog op de lange termijn. Het is interessant om te zien dat het vooral de grote jongens zijn die momenteel inkopen en dat retail lijkt te wachten totdat we de weg omhoog weer inzetten.

Leave a Reply