blog

Kan Ethereum eind juli stijgen naar 4000 dollar?

By 21 april 2021No Comments

YouTube-analist Coin Bureau legt uit waarom hij denkt dat Ethereum aan het einde van de maand juli meer dan 4000 dollar waard kan worden. Dat staat gelijk aan 3333 euro. Op dit moment is de ethereum koers ongeveer 1900 euro.

Aantal adressen stijgt

Coin Bureau beargumenteert zijn voorspelling door onder andere te kijken naar de enorme toename van actieve adressen op het Ethereum-netwerk.

‘De laatste tijd is de vraag naar Ethereum-netwerken enorm toegenomen. U hoeft alleen maar te kijken naar het totale aantal actieve adressen op het netwerk. Zoals je kunt zien, is dit een recordhoogte van meer dan 580.000 adressen.’

Onderstaande grafiek komt van Glassnode. De blauwe lijn is het aantal actieve adressen, de zwarte lijn de koers.

Bron: Glassnode

Defi, NFT en Stablecoins

Volgens hem zijn er drie redenen voor het groeiende aantal actieve adressen op het Ethereum-netwerk: gedecentraliseerde financiering (DeFi), stablecoins en NFT’s.

Deze drie ontwikkelingen bestaan ook op de blockchains van andere projecten, maar ze leunen voornamelijk op de smart contracts op het netwerk van Ethereum. Daarnaast groeien deze drie ook exponentieel.

Geld in smart contracts

De YouTuber gaat ook in op het afnemende aanbod van Ethereum en de interessante relatie die zich ontwikkelt tussen het aantal Ethereum op beurzen en het bedrag dat wordt opgesloten in smart contracts.

‘Dat klopt, het is bijna alsof ze een perfecte omgekeerde relatie hebben. Geld dat van de beurzen stroomt, gaat meestal richting smart contracts.’

Goede positie Ethereum

Hij gaat ook in op de technische ontwikkelingen van Ethereum. Zo komt de langverwachte EIP 1559-upgrade er aan, die het Ethereum-netwerk kostenefficiënter wil maken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat Ethereum veel marktaandeel afsnoept van andere blockchains.

‘Ethereum is echt zo opwindend. Ik zie het op dezelfde manier als die internetpioniers in de jaren negentig naar TCP / IP keken. Deze keer hebben we echter de mogelijkheid om te investeren in een protocol dat zoveel potentieel heeft … Ethereum is goed gepositioneerd om de waarde vast te leggen die erop wordt gebouwd. En als de brandstof die het netwerk aandrijft, wordt ETH een ongelooflijk zeldzame aanwinst. Hoe meer het ecosysteem groeit, hoe meer vraag er is naar ETH om dApps (gedecentraliseerde apps) van stroom te voorzien en transacties te vergemakkelijken.’

Dat is volgens hem de reden dat 4000 dollar mogelijk is.

‘Als de Ethereum-ontwikkelaars in staat zijn om EIP 1559 effectief te pushen in de Londen upgrade, dan zouden we eind juli gemakkelijk ETH boven de 4000 dollar kunnen zien.’

Leave a Reply