blog

Is 2021 het jaar dat bitcoin hoogste punt ooit bereikt?

By 23 november 2020No Comments

Dit is voor velen misschien wel een conservatieve stelling omdat bitcoin dit jaar alle records al zou kunnen breken. Maar gedreven door institutionele investeringen, is de prijs van bitcoin goed op weg om in 2021 het hoogste punt ooit te bereiken.

Om het hoogste punt ooit te bereiken moet de bitcoin koers door 20.000 dollar breken.

Dip opkopen

De prijs van bitcoin daalde gisteren even onder de 18.000 dollar, dit is een belangrijk ondersteuningsniveau voor de koers. Ondanks deze korte daling blijft de rally er goed uit zien, de dip werd namelijk meteen opgekocht. Het lijkt erop dat de toegenomen vraag naar bitcoin in 2020 gedreven wordt door  institutionele beleggingsondernemingen. Denk hierbij aan bedrijven met een surplus aan kasreserves, maar ook aan investeringsfondsen.

Grayscale heeft bijvoorbeeld zijn Bitcoin Trust dit jaar substantieel vergroot, met een enorme piek in het vierde kwartaal. Pantera schreef hier een rapport over. Zij zeggen dat er twee redenen zijn voor de koersstijging. De eerste is de vraag naar bitcoin als gevolg van institutionele acceptatie. Dit betekent dat er steeds minder taboe is voor bedrijven om in bitcoin te accepteren. De tweede reden is de aard van bitcoin, er is maar een beperkt aanbod beschikbaar en de munt is van nature schaars.

Bitcoin in 2017 versus in 2020

Institutionele adoptie lijkt een grote kracht te zijn in de huidige koersstijging van bitcoin. Toegegeven, het is voor Amerikaanse consumenten en particuliere beleggers simpeler dan ooit om bitcoin te kopen, via bijvoorbeeld PayPal en CashApp. Ook Europeanen kunnen met BLOX ontzettend snel en simpel beleggen in crypto. Ondanks deze toegankelijke platformen, lijkt de stijging vooral door professionele beleggers te komen.

In 2017, toen bitcoin zijn huidige hoogste punt ooit bereikte van ongeveer 20.000 dollar, kwamen de investeringen van individuele investeerders. Zij waren ofwel op zoek waren naar (HODL) cryptocurrency of degenen die last hadden van FOMO in de hoop snel winst te maken met de stijgende activa. Het belangrijkste verschil tussen deze rally en drie jaar geleden heeft te maken met wie de bitcoins kopen. Hoewel bitcoin nog steeds het imago heeft van een vluchtig actief (met een hele volatiele koers), heeft de munt in de coronacrash in maart stabiliteit gevonden en een gezonde groei doorgemaakt in een tijd waar de wereldeconomie het moeilijk heeft.

Wat zijn de verwachtingen van bitocin in 2021?

Als de cryptocurrency een sterke groei en stabiele ondersteuning blijft zien, is het mogelijk dat bitcoin volgend jaar een gezonde stijging zal doormaken, waarbij records worden verbroken en mogelijk zelfs vasthoudt. Zoals Michael Novogratz zegt, wordt 2021 een goed of zelfs beter jaar dan 2020:

Leave a Reply