blogExchanges

Investeer vanaf nu in QTUM via crypto app BLOX!

By 16 september 2020No Comments

Cryptocurrency trading app BLOX voegt de munt QTUM toe aan het assortiment. Vanaf vandaag handel je in QTUM! Geen idee wat deze munt doet? En of de koers een beetje potentie heeft? Lees dan vooral verder. En ohja, je spreekt het uit als Quantum.

Als je vooral geïnteresseerd bent in een koersanalyse van de munt, check dan onze analyse later vandaag.

Leer van de beste

De meest populaire blockchains ter wereld zijn momenteel Bitcoin en Ethereum. Bitcoin, degene waarmee het allemaal begon, blijft nog steeds de meest veilige blockchain ter wereld. Het UTXO-model (Unspent Transaction Output) helpt ook bij de hoge traceerbaarheid van transacties. Dit is de reden waarom Qtum besloot om de Bitcoin blockchain als basis te gebruiken.

Ook wordt ‘geleend’ van de blockchain van Ethereum. Ethereum luidde het tijdperk van smart contracts in. Plots was een blockchain niet meer alleen een mooie manier om geld over te maken. Ethereum stelde ontwikkelaars van over de hele wereld in staat om hun gedecentraliseerde applicaties (dApps) bovenop de blockchain te bouwen. Om smart contracts op te nemen, hebben Qtum-ontwikkelaars een tweede laag gemaakt met de naam Account Abstraction Layer (AAL). Hierdoor kan de Ethereum Virtual Machine (EVM) ​​bovenop de UTXO-blockchain van Qtum werken.

Hierdoor biedt Qtum zijn gebruikers een veilig smart contractmechanisme dat interoperabel is met zowel Bitcoin als Ethereum. Dit is een zeer belangrijke propositie voor zowel reguliere gebruikers als ontwikkelaars. Schaalbaarheidsoplossingen waaraan wordt gewerkt op zowel Bitcoin (het Lightning Network) als Ethereum (Raiden Network, Plasma, etc.) kunnen worden gebruikt op Qtum, zolang de gemeenschap hiermee instemt.

Bewijs tonen

Om consensus te bereiken als gemeenschap, wordt gebruik gemaakt voor proof of stake (POS). Veel van de moderne blockchains kiezen voor een POS-model vanwege de voordelen ten opzichte van het klassieke POW-model. Proof of work is het consensusmodel dat door bitcoin werd geïntroduceerd, waarbij miners genaamd, cryptografisch moeilijke puzzels oplossen door gespecialiseerde computers te gebruiken. Dat kost veel energie maar zorgt ook voor een veilig netwerk.

Verschillende projecten gebruiken verschillende varianten van het POS-algoritme. Ethereum zal het Casper-protocol gebruiken, terwijl Algorand pure POS gebruikt. Dan zijn er projecten zoals EOS die gebruik maken van een gedelegeerde POS. Qtum gebruikt POS-versie 3 of POSv3, die is gebouwd om te kunnen gebruiken op UTXO gebaseerde blockchains.

Blockchain snel aanpassen

Een ander kenmerk van Qtum is DGP (Decentralized Governance Protocol) dat is geïntroduceerd om instellingen van de blockchain snel aan te kunnen passen, zonder dat een hard fork nodig is. DGP is gebouwd met behulp van smart contracttechnologie en kan de blokgrootte (tot 32 MB) aanpassen en de transactiekosten wijzigen voor verschillende smart contractbewerkingen.

De blokgrootte en transactiekosten kunnen dus worden gewijzigd via een bestuursproces op het netwerk zonder dat er nieuwe software hoeft te worden gedownload. Ook hoeven er geen acties te worden ondernomen door bijvoorbeeld nodes. Maar stel dat er iets gewijzigd moet worden aan het consensus, dan moet er wel een hard fork worden uitgevoerd.

Conclusie

Qtum is een van de meest spannende en meest innoverende cryptoprojecten. Door UTXO, EVM en POS te combineren, biedt Qtum een ​​platform dat uniek, veilig en van nature schaalbaar is. Het is ontzettend interessant om de ontwikkeling in de gaten te houden.

Wat is BLOX?

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten?

Download de app direct:

Leave a Reply