blog

Interactive Brokers biedt vanaf einde van de zomer bitcoin trading aan

By 12 juni 2021No Comments

Het Amerikaanse Interactive Brokers biedt vanaf de zomer cryptocurrency trading aan, dat meldt CNBC. Interactive Brokers is geen kleine partij, in het eerste kwartaal van 2021 had de beurs 1,3 miljoen klanten met in totaal 330 miljard dollar (270 miljard euro) in beheer.

Grote vraag naar cryptocurrency

Volgens CEO Thomas Peterffy is er een grote vraag naar cryptocurrency, dat vertelde hij tijdens de Piper Sandler Global Exchange & Fintech Conference:

“Klanten vragen zeker naar cryptocurrency trading, en we verwachten dit tegen het einde van de zomer te kunnen aanbieden.”

Op dit moment biedt Interactive Brokers al de mogelijkheid om te handelen in bitcoin futures. Maar als we Petterfy moeten geloven, komt daar ook nog cryptocurrency trading bij. Het is vooralsnog niet bekend om welke cryptomunten het gaat.

Veiligheid is een belangrijk aspect

Als Interactive Brokers begint met bitcoin trading, dan is dat goed nieuws voor de ruim 1 miljoen klanten van de broker. Zij hebben dan direct toegang tot bitcoin. Maar veiligheid blijft een belangrijk punt volgens CEO Peterffy:

“Als we het hebben over drempels, de grootste drempel is: hoe houdt je jouw klanten 100% veilig? Hoe zorg je ervoor dat het 100% zeker is dat niemand de coins zal stelen ondanks het feit dat deze ontraceerbaar zijn. We zullen hier meer over te weten komen wanneer we aan het eind van de zomer open gaan voor bitcoin trading.”

Met Interactive Brokers komt er weer een nieuwe speler uit de traditionele belegginsgwereld die bitcoin wil gaan aanbieden. Eerder bood ook trading app Robinhood cryptocurrency aan.

Cryptocurrency in het algemeen en bitcoin specifiek wordt steeds populairder. Dat is ook niet vreemd, de ontwikkeling van de bitcoin koers in het afgelopen jaar trok veel aandacht van nieuwe investeerders. En zeker nu El Salvador bitcoin als betaalmiddel accepteert, opent dit wellicht deuren voor een nog langere bull market. 

Leave a Reply