blog

Honderden miljoenen consumenten kunnen binnenkort bitcoin via hun bank krijgen

By 7 mei 2021No Comments

Amerikaanse banken kunnen binnenkort bitcoin aanbieden aan hun miljoenen klanten. Dit keer gaat het niet om vermogende klanten, maar normale mensen met normale rekeningen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen NYDIG en FIS Global. NYDIG is een van de grootste bitcoin-aanbieders voor institutionele beleggers. FIS Global is met een omzet van 12 miljard dollar het grootste verwerkings- en betalingsbedrijf ter wereld.

Gebruiksvriendelijk en digitaal

‘De FIS Digital One Mobile-oplossing stelt banken in staat om bitcoin-diensten aan te bieden via een gebruiksvriendelijke digitale ervaring,’ aldus FIS.

Eind 2020 werd hier al mee getest door Quontic Bank. Het was de bedoeling dat deze digitale bank uit New York de eerste door FDIC verzekerde financiële instelling in de VS te zijn een Bitcoin Rewards-betaalpas zou uitbrengen. De Federal Deposit Insurance Corporation is een Amerikaanse nationale instelling die ten doel heeft banktegoeden te garanderen, vergelijkbaar met het Europese depositogarantiestelsel.

Speelveld wordt gelijk

‘Aangezien de vraag naar bitcoin als waardevaste asset blijft groeien, is FIS erop gericht om onze belangrijkste bankklanten in staat te stellen te reageren op de groeiende marktvraag en hun klanten beter van dienst te zijn,’ volgens Rob Lee van FIS. ‘Door deze mogelijkheden te ontgrendelen voor financiële instellingen van elke omvang, wordt het speelveld voor bankieren met bitcoin gelijkgetrokken en kan verdere innovatie worden gestimuleerd.’

Als de service is geïntegreerd, kunnen klanten van de bank hun bitcoin-bezit naast hun fiat-account in één oogopslag zien, en via dezelfde service kunnen ze verkopen of kopen.

Eindelijk zijn consumenten aan de beurt

Talloze megabanken zijn begonnen met het aanbieden van bitcoin-diensten aan hun vermogende klanten, maar bitcoin-integratie op bankrekeningen voor consumenten is nieuw.

In plaats daarvan fungeren crypto beurzen en brokers in de VS als een soort tweede bankrekening, waarvan Coinbase de bekendste is.

Sommige beurzen zoals Kraken, zijn juist echte banken geworden. Kraken kreeg een licentie om bankzaken te mogen aanbieden aan klanten.

Leave a Reply