Bitcoinblog

Herrie in de tent: bitcoin (BTC) koers dipt, maar gaan we weer mania zien?

By 14 mei 2021No Comments

Waar we al enkele weken in een consolidatie zaten waarbij ik persoonlijk meermaals aangaf dat dit niet erg lekker doorzet, is een enkele trigger genoeg om de markt alsnog een kant op te sturen. Een tweet van Elon Musk die mijns inziens niet de oorzaak is van de dump enkel de beweging triggered. En wel gevolgd door het nieuws van het onderzoek naar Binance.

Al met al genoeg ingrediënten dus om de nieuwkomers op de markt eens flink af te schrikken alvorens we de gekte weer tegemoet treden.

1 wekelijkse bitcoin grafiek van Coinbase
1 wekelijkse bitcoin grafiek van Coinbase

Met name als we kijken naar 2017 en nu waar je met een grotere adoptie en meer bekendheid een soortgelijk patroon in de chart zou gaan verwachten. Met de diverse bijbehorende stadia.

Hierboven zien we bij de eerste groene pijl ‘’nu’’, de fase waar we ons op die moment, in mijn optiek anno 2021, in bevinden. Een flinke duw omlaag zou zoals benoemd bij veel nieuwkomers wat paniek veroorzaken om vervolgens de hele boel te verkopen.

Na zo’n fase zouden we weleens de MANIA-gekte kunnen krijgen waarin werkelijk alles wat los en vast zit wordt aangeschaft. Doelstellingen worden overhoop gegooid en crypto is meermaals per dag in het landelijke nieuws.

We zien nu dat we een tijdje hebben geconsolideerd en dit zou evenwel een week of 2-3 flinke pijn kunnen opleveren. Zorg dat je goed voorbereid de komende periode tegemoet gaat.

Op de lagere tijdframes zien we wat licht herstel na die move naar $46.000.

4-uurs bitcoin grafiek van Coinbase

Zoals we hierboven zien hebben we enig geduld moeten hebben om daadwerkelijk die daling te zien. Gaan we de orders van $42.000 nog gehit krijgen op korte termijn? Ik blijf in alle rust de komende week aankijken wat we ten tonelen gaan krijgen.

Geniet ook van het weekend!

Leave a Reply