blog

Goud en vastgoed zijn het verleden, bitcoin is de toekomst en wordt 75.000 dollar

By 10 juli 2020No Comments

De populariteit van bitcoin onder traditionele investeerders is de afgelopen maanden gegroeid, er wordt gespeculeerd dat dit komt doordat overheden en centrale banken maatregelen nemen om de economische schade van de coronavirus in te dammen.

Vlakke koers

De bitcoin-prijs is na een sterke opleving sinds maart, de laatste twee maanden heel vlak gebleven. Zelfs berichten van dat doorgewinterde beleggers van plan waren om bitcoin te kopen, kon de prijs niet bewegen.

Nu zegt Robert Kiyosaki, de schrijver van Rich Dad, Poor Dad, dat de tijd van vastgoed en goud voorbij is en dat bitcoin ten tonele komt.

‘Ik denk dat het belangrijk is, vooral voor oude jongens zoals ik, om de crypto wereld te begrijpen, omdat dat de wereld is die nu in zicht komt en wij onroerend-goed-en-goud-jongens worden uitgefaseerd,’ vertelde Kiyosaki tijdens een radiouitzending. Kiyosaki bracht in 1997 het boek Rich Dad, Poor Dad uit. Hierin vertelt hij over het belang van financiële geletterdheid, er zijn 40 miljoen exemplaren wereldwijd van verkocht.

Oud tegen nieuw

Kiyosaki sprak met bitcoinner Anthony Pompliano, en voorspelde dat de bitcoin koers binnen drie jaar zal oplopen tot 75.000 dollar.

‘Er is een strijd tussen oude en jonge jongens,’ zei Kiyosaki. Hij doelt hiermee op investeerders zoals Warren Buffett, een notoire anti bitcoinner. ‘Als een oude man heeft het me een tijdje geduurd om het bitcoinvirus te pakken te krijgen, maar nu koop ik het.’ Hij voegde hier aan toe dat hij eind 2017 probeerde bitcoin te kopen toen de prijs bijna 20.000 dollar was, maar de deal niet voltooide.

Halving en geldprinter

De interesse van Kiyosaki in bitcoin werd nogmaals gewekt door de halving van dit jaar. Op dat moment gingen de geldprinters van alle centrale bank aan om de economie te steunen. ‘Bitcoin en andere cryptocurrency’s dagen nu de hegemonie van de Amerikaanse dollar en andere fiatvaluta’s uit.’

‘In mei 2020 heeft een historische gebeurtenis de dagelijkse aanvoer van bitcoin teruggebracht van 1.800 bitcoin per dag naar 900 bitcoin per dag, een soort van kwantitatieve verharding, tegenover wat de Fed doet door triljoenen dollars te drukken. Centrale banken creëren geld uit het niets. Ze maken ‘nepgeld’ en lenen het uit aan overheden. Bitcoin, aan de andere kant, is volledig decentraal, wat betekent dat niemand de markt kan manipuleren en dat er geen enkel punt van mislukking is, het zal interessant zijn om te zien hoe lang de centrale banken de concurrentie van cybergeld zullen tolereren voordat er een krachtmeting plaatsvindt.’

Vorige maand waarschuwde investeerder Jim Rogers dat bitcoin en soortgelijke ‘virtuele valuta’s buiten de invloed van de overheid’ niet zullen overleven. Bitcoin is inderdaad niet afhankelijk van een overheid of een centrale partij, maar kan nog steeds illegaal verklaard worden.

Daarnaast ging Pompliano in op zijn koersverwachting, hij denkt dat bitcoin 100.000 dollar kan worden en verdedigde deze voorspelling met behulp van het stock-to-flow model.

Leave a Reply