blogExchanges

Google investeert 1 miljard dollar in bitcoin futures platform CME

By 4 november 2021No Comments

Alphabet, het moederbedrijf van Google heeft bekend gemaakt 1 miljard dollar te investeren in CME. CME Group is een Amerikaans bedrijf dat de grootste derivatenbeurs ter wereld opereert, de afkorting staat voor Chicago Mercantile Exchange. In 2017 waren zij de eerste die bitcoin futures op de markt brachten.

Binnen 10 jaar naar Google Cloud

Deze investering gaat gepaard met een samenwerkingscontract van 10 jaar, waarbij CME hun handelssystemen naar Google Cloud verplaatst.

CME werkt met markten waar elke dag biljoenen dollars aan transacties rond worden gepompt. De samenwerking van de bedrijven moet het voor CME gemakkelijker maken om snel nieuwe klanten binnen te halen, operaties beter uit te voeren en nieuwe handelstools te bouwen op basis van Google-technologie. De laatste omvat op AI gebaseerde software die marktrisico’s bewaakt.

Bitcoin en Ethereum

De beurs is actief op meerdere markten, waaronder ruwe olie, goud en Bitcoin- en ETH-futures. Deze week werd bekend dat ze ook micro futures voor Ethereum gaan aanbieden. Deze zijn 1/10e van de waarde van Ethereum.

Google Cloud is de vierde grootste aanbieder van clouddiensten. De grootste speler op deze markt is Amazon, met een marktaandeel van 40% in 2020, gevolgd door Microsoft en Alibaba Group.

Transformatie financiële systeem

De eerder genoemde 1 miljard dollar wordt door Google Cloud geïnvesteerd in CME’s converteerbare preferente aandelen zonder stemrecht. Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, zegt dat Google meer wil dan alleen investeren in CME, ze willen bijdragen aan de transformatie van het hele financiële systeem op de planeet.

Het nieuws is afkomstig van The Wall Street Journal.

Leave a Reply