blog

Google Finance voegt Bitcoin, Ethereum en Litecoin toe

By 1 maart 2021No Comments

Google Finance heeft cryptocurrency toegevoegd aan het domein finance.google.com. De sectie, getiteld ‘Cryptovaluta’, verschijnt nu naast informatie over de aandelenmarkten van de VS, Europa en Azië en fiatvaluta’s.

Bitcoin beleeft stormachtige groei

Het kopje ‘Cryptovaluta’ bevat informatie over de eurokoersen van Bitcoin, Ether, Litecoin en Bitcoin Cash. Daarnaast vind je ook het belangrijkste (niet het meest actuele zo te zien) nieuws over de geselecteerde coin.

Onder Bitcoin vind je bijvoorbeeld twee artikelen van BTC Direct Nieuws en een goed artikel van De Ondernemer getiteld Bitcoin beleeft stormachtige groei.

Bron: Google Finance

YouTube groeit

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft een haat-liefde verhouding met content over cryptocurrency. Het is vrijwel niet te doen om bitcoin advertenties te plaatsen op de platformen van Alphabet, waaronder YouTube. Verschillende bedrijven zoals Cointelegraph en CoinDesk waren zelfs tijdelijk geschorst op YouTube. Die schorsing bleek onterecht omdat de servicevoorwaarden van YouTube niet geschonden werden.

Nieuws- en koersvideo’s over cryptocurrency worden goed bekeken op YouTube. Ons eigen YouTubekanaal trekt dagelijks tienduizenden bezoekers die snel op een leuke manier op de hoogte gehouden willen worden van de dagelijkse beslommeringen.

Zoekvolume Bitcoin in Nederland groeit

Er wordt ook steeds meer gezocht op ‘Bitcoin’ op Google. Hieronder kijk je naar de indexcijfers van Bitcoin, deze geeft het zoekvolume in Nederland in de afgelopen 12 maanden weer. Je merkt dat de volatiliteit van de Bitcoin koers zorgt voor meer zoekvolume.

Bron: Google Trends

Het afgelopen jaar heeft Bitcoin steeds meer aandacht gekregen, ook van reguliere mediakanalen. Dit komt omdat institutionele beleggers en bedrijven zijn begonnen te investeren in de activaklasse. Dit heeft er toe geleid dat de marktkapitalisatie van alle cryptocurrency bij elkaar in januari boven de 1 biljoen dollar uitsteeg. In februari was Bitcoin in zijn eentje meer dan 1 biljoen dollar waard, dat was tegen een koers van 53.000 dollar.

2017 binnen handbereik

Nu grote Amerikaanse bedrijven zoals Tesla, PayPal en Mastercard actief cryptocurrency’s omarmen, wordt het steeds makkelijker en vertrouwder om bitcoin te kopen. Toch is het zoekvolume op Google nog niet op het niveau van 2017. Dat zie je hieronder, we zitten op ongeveer 70% van de vorige bullrun.

Dit kan ook deels liggen aan de beschikbaarheid van mobiele apps. Die zijn nu veel meer aanwezig dan vier jaar geleden. Waarom zou je op Google zoeken als je de koersinformatie en je portfolio met bijvoorbeeld de app BLOX in de gaten kan houden?

Bron: Google Trends

Leave a Reply