blog

Goldman Sachs gaat derivaten Bitcoin aanbieden aan Wall Street

By 9 mei 2021No Comments

Goldman Sachs, een wereldwijde investeringsbank met meer dan 2 biljoen dollar aan activa onder beheer, geeft grote investeerders de kans geven om te wedden op de toekomstige prijs van bitcoin.

Uitbetaling in fiatgeld

Volgens een artikel van Bloomberg is Goldman begonnen met het gebruik van ‘non-deliverable forwards.’ Dit zijn kortlopende futures-contracten die in contanten uitbetaalt, mits de belegger de toekomstige prijs van bitcoin goed voorspelt. De twee partijen komen een prijs overeen; wanneer het contract afloopt, verdient de winnende partij het verschil tussen de gecontracteerde prijs en de werkelijke prijs.

Volatiliteit is goed

Met deze beslissing positioneert Goldman zichzelf om geld te verdienen aan een van de schijnbaar negatieve aspecten van Bitcoin: volatiliteit. De koers van Bitcoin bewoog de afgelopen maand in een kanaal tussen 53.600 en 40.300 euro.

Bron: BTC Direct

Hoewel Goldman dit jaar al beursgenoteerde Bitcoin-futures heeft toegevoegd, stelt het NDF-product de bank in staat om grotere investeerders te bereiken, zoals Wall Street-bedrijven. De futures worden aangeboden via CME, de Chicago Mercantile Exchange.

CME is groot en klein tegelijkertijd

CME zegt dat ze in het eerste kwartaal 4,7 miljoen dollar verdienden aan inkomsten uit de handel in Bitcoin-futures. De beurs heeft een goede reputatie bij traditionele beleggers, maar die cijfers vallen in het niet bij gespecialiseerde cryptocurrencybeurzen. Binance, Huobi, OKEx, Bybit, FTX en BitMEX hebben allemaal grotere handelsvolumes.

‘De institutionele vraag blijft hard groeien in deze industrie, en de mogelijkheid om samen te werken met partners zoals Cumberland zal ons helpen onze capaciteiten uit te breiden,’ aldus Max Minton van Goldman Sachs. Hij is de manager van de afdeling Digital Assets van GS in Azië.

Regelgeving omzeilen

Vorige maand was er een publieke meeting om de kwartaalresultaten te delen. Tijdens deze presentatie zei de CEO van Goldman Sachs, David Solomon, dat ze bitcoin als investering in de gaten houden, maar dat het moeilijk gemaakt wordt door regelgeving.

‘We kunnen bijvoorbeeld geen Bitcoin bezitten of het als principaal verhandelen.’  Nu ze bitcoin-futures verrekenen in dollars, hoeft dat niet.

Leave a Reply