blog

Goldman Sachs biedt dit jaar nog Bitcoin aan bij vermogende klanten

By 31 maart 2021No Comments

CNBC schrijft dat de Amerikaanse grootbank Goldman Sachs van plan is om later dit jaar investeringen in Bitcoin en andere digitale activa aan zijn rijke klanten aan te bieden. Dat zegt Mary Rich, die onlangs werd benoemd tot Global Head of Digital Assets voor de Private Wealth Management-divisie van Goldman.

Goldman Sachs lijkt hiermee in de voetsporen te treden van een andere Amerikaanse grootbank, Morgan Stanley, die eenzelfde deinst aankondigde op 17 maart.

Twee kwartaal 2021

Mary Rich zegt dat Goldman Sachs van plan is om in het tweede kwartaal van 2021 zijn vermogend klanten te helpen met het investeren in bitcoin en andere cryptocurrency’s. De bank is van plan om een ​​volledige investering in bitcoin en andere crypto-activa aan te bieden, en dat kan zich uiten in fysieke bitcoins (dus echte bitcoin), maar ook op daarop gebaseerde derivaten.

De private vermogensbeheerdienst van Goldman Sachs wil werken met families en individuele investeerders die minimaal 25 miljoen  dollar te investeren hebben in de bank.

Morgan Stanley omarmt bitcoin al

Wij schreven eerder dat de concurrent van Goldman, Morgan Stanley, een soortgelijke dienst gaat aanbieden aan high net individuals. Ofwel, de rijkste van de rijkste klanten. Deze mensen kunnen tot 2,5 procent van hun portfolio omzetten in bitcoin. Deze dienst gaat in april van start.

Zowel Morgan Stanley, Goldman Sachs als andere bankreuzen waren rigoureus tegen cryptocurrency’s in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder. Heerlijk om te zien dat zelfs deze grote partijen kunnen draaien. Of zou dit een vooropgezet spel zijn?

Hoe dan ook, deze nieuwe dienst is in theorie goed voor bitcoin en kan de bitcoin koers naar hogere sferen sturen.

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, heeft Bitcoin in het verleden verschillende keren een bubbel genoemd. Dimon ‘onderbouwt’ dit door te zeggen dat bitcoin zeer speculatief is en op elk moment naar nul kan zakken.

Leave a Reply