blog

Ethereum verandert naam ETH 2.0 in consensus layer

By 26 januari 2022No Comments

Een nieuwe dag, een nieuwe naam. Ethereum heeft ervoor gekozen om de termen Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0 te vervangen voor respectievelijk execution layer en consensus layer.

Dit betekent in het Nederlands:

  • Execution layer: uitvoerlaag
  • Consensus layer: consensuslaag

Wat is er gebeurd?

De naamswijziging is bedoeld om verwarring te voorkomen. De Ethereum Foundation schreef een blog om meer tekst en uitleg te geven. De ontwikkelaars gebruiken de termen ETH 1.0 en ETH 2.0 niet meer in hun communicatie en de hoop is dat de community dit oppakt.

Dit betekent dat ETH 1.0, de huidige netwerkconsensus die beter bekend staat om zijn afhankelijkheid van het Proof-of-Work (PoW) -mechanisme, beschreven wordt als de execution layer. Aan de andere kant zal de langverwachte ETH 2.0-upgrade, die gebruik zal maken van een Proof-of-Stake (PoS)-mechanisme, voortaan bekend staan ​​als de consensuslaag.

Nu we dit twee keer hebben benoemd, moet het vast blijven hangen.

Het nieuwe hybride werken

Ethereum-ontwikkelaars werken al jaren aan de overgang van het huidige PoW-mechanisme naar een PoS-keten. Onderdeel van deze overgang, is dat er eerst een hybride systeem komt, waar ruimte is voor beide mechanismen. Naar verwachting wordt dit hybride systeem in juni van dit jaar opgeleverd.

Met het inkomende Proof-of-Stake-mechanisme zou Ethereum niet langer afhankelijk zijn van het energie-intensief proces van het minen van nieuwe munten; in plaats daarvan zullen nodes worden belast met het verifiëren van nieuwe transacties door hun coins te staken.

Misvattingen en oplichting

Het lijkt er op dat de ETH Foundation deze namen heeft aangepast om misvattingen rondom de overgang van ETH 1.0 naar ETH 2.0 te verminderen. Door de getallen lijken velenintuïtief te denken dat ETH 1 eerst komt en ETH 2 daarna.

“Of dat ETH 1 (zal) ophouden te bestaan ​​zodra ETH 2 bestaat. Geen van beide is waar.”

Een andere reden voor de naamswijziging heeft te maken met het voorkomen van oplichting. Of zoals ze zelf schrijven:

“Scammers laten gebruikers vaak geloven dat ze moeten upgraden van het huidige consensusmechanisme naar de ETH 2.0. Dit verwart gebruikers meestal en eindigt meestal in het verlies van geld.”

Als je meer wil lezen over ETH2.0 consensus layer, dan raden wij dit artikel aan.

Leave a Reply