blog

Ethereum op weg naar 290 dollar, hoogste punt van 2020

By 24 juli 2020No Comments

Het gaat goed met de Ethereum koers. Na donderdagnacht is de prijs in een stroomversnelling terecht gekomen, de prijs is sindsdien met 20 procent gestegen!

Investeerders zijn enthousiast, want Ethereum 2.0 komt steeds dichterbij. Het laatste testnet wordt verwacht in augustus, en de definitieve versie van het nieuwe netwerk komt daarmee ook steeds dichterbij. Ook de opkomst van de decentrale financiële sector (DeFi), wat op Ethereum draait, kan een katalysator zijn voor de prijs.

Maar in dit artikel kijken we puur naar de grafieken. Wat gaat de koers de komende dagen doen?

Koers door belangrijke weerstand

Kijken we alleen naar de grafiek, dan zien we nog een belangrijke reden waarom Ethereum is gestegen. De koers is namelijk door de stevige weerstand van 248 dollar (213 euro) gebroken. Deze weerstand zie je op de grafiek hieronder aan de rode lijn, aan de pijltjes zie je dat de koers vaak tegen deze lijn loopt.

De prijs van Ethereum is nu op weg naar het hoogste punt van 2020, dat is 290 dollar (250 euro). Dat is niet ver weg meer, de prijs hoeft met nog maar 20 dollar te stijgen. Dat is een toename met ongeveer 7 procent ten opzichte van de waarde van nu. Op de grafiek hierboven geven we dit niveau aan met de groene lijn.

Ethereum blijft in stijgende trend

Ethereum kreeg harde klappen na de coronacrisis, maar de koers heeft zich knap hersteld. Het geeft ook vertrouwen dat de prijs ondersteuning vindt op het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, de 50-dagen moving average. Op de grafiek hieronder zie je dit gemiddelde aan de rode lijn.

De koers heeft in de afgelopen maanden twee keer steun heeft gevonden op de rode lijn. Zolang de prijs ondersteuning blijft vinden, blijft de stijgende trend intact.

Fibonacci geeft duidelijke niveaus aan

In de technische analyse kan je altijd rekenen op de steun van Leonardo da Pisa. Ook al is hij al jaren dood, zijn reeks van Fibonacci wordt nog altijd gebruikt voor allerlei doeleinden. Maar in de twaalfde eeuw had hij waarschijnlijk nooit voorzien dat zijn reeks gebruikt zou worden voor een Ethereum koersanalyse.

Hoe werkt het? Op Tradingview selecteer je Fibonacci en trek je een lijn van het hoogste punt van 2020 tot aan het dieptepunt. De lijnen die dan ontstaan geven vaak duidelijke ondersteuningen en weerstanden aan.

Je ziet dat de koers zich de afgelopen maanden netjes tussen de lijnen bewoog. De weerstand op de blauwe lijn (0.768) was een harde noot om te kraken, maar het is een positief signaal dat de koers erdoorheen is gebroken. Nu ligt de weg vrij voor een stijging naar 290 dollar.

Wil je meer leren over Fibonacci? Bekijk dan deze pagina.

Wat kunnen we van de koers verwachten?

Het ziet er dus goed uit! Maar wat kunnen we van de koers van Ethereum verwachten? We beschrijven twee scenario’s: positief (bullish) en negatief (bearish). Om de zones beter aan te geven hebben we wat uitgezoomd op de grafiek, je kijkt naar de dagkoers van april 2019 tot en met nu.

Bullish
In het positieve scenario stijgt de koers naar 290 dollar (250 euro), het hoogtepunt van 2020 en de oranje balk op de grafiek. Lukt dat? Dan ligt de weg alweer vrij voor het hoogste punt van vorig jaar, 360 dollar (310 euro). Dat is de groene balk op de grafiek.

Bearish
Maar wat als Ethereum weerstand vindt? Dan kan de koers terugzakken naar 248 dollar (213 euro). Dit was eerst een weerstand, maar kan nu juist dienen als ondersteuning.

Leave a Reply