blog

Ethereum kan 7.500 dollar waard worden, als bitcoin 50.000 dollar waard is

By 15 juni 2020No Comments

Chris Burniske van Placeholder Capital, zegt dat Ethereum in de komende jaren tot wel 7.500 dollar zou kunnen stijgen. Dit bedrag haalt hij door te kijken naar het handelspaar ETH/BTC. Op dit moment is ethereum 224 USD waard.

Bitcoin koers heeft effect op hele markt

Als bitcoin meer dan 50.000 dollar wordt in de volgende cyclus, en ETH/BTC keert terug naar zijn vroegere all time high, verwacht dan dat ethereum 7.500 dollar waard wordt.

Hij denkt dat voor de massa het lijkt of Ethereum de nieuwe frisse partij is, die de komende jaren 3.000% kan stijgen.

Maar voor dat we een paar liter hopium naar binnen gieten, moeten we ook kijken naar de pijnpunten van de ethereum koers.

Waarom investeren in Ethereum en niet in projecten zelf?

Volgens cryptocurrency-investeerder en commentator Humboldt Capital is de grootste achilleshiel van een hoge waarde voor Ethereum, dat je niet hoeft te investeren in ether om te kunnen profiteren van de groei in on-chain toepassingen.

Je kunt bijvoorbeeld meer voordeel halen door te investeren in één van de ERC-20 tokens dan in ethereum zelf.

‘Een investeringstheorie voor ETH die gericht is op de verdere groei van DeFi, is als een pleidooi om te investeren in de S&P 500 vs. de Tech-sector. Tot nu toe is de grootste achilleshiel voor ETH het feit dat je niet hoeft te investeren in de protocollaag, je kunt gewoon investeren in de beste apps.’

Kan DeFi nog wel groeien?

En zelfs daar hebben sommige analisten hun bedenkingen bij. Kyle Samani van Multicoin Capital schrijft dat de groei van DeFi op korte tot middellange termijn afvlakt. Dit komt doordat de blokchain van ethereum niet de snelste is, in vergelijking met het internet, waar traditionele financiering op gebaseerd is. Ook is er de potentie voor hoge transactiekosten:

‘Je kunt gewoon geen wereldwijd handelssysteem bouwen voor veel gebruikers op blockchains gebaseerd op Proof of Work. Het werkt gewoon niet.  Er is veel vertraging in de dataoverdracht en dat heeft weer effect op andere dingen. Daarom denk ik dat het afvlakt, totdat de vertragingsproblemen zijn opgelost.’

Samani zal vast veel onderzoek hebben verricht, maar het lijkt er niet op of DeFi op korte termijn stopt met groeien. Het tegenovergestelde lijkt juist te gebeuren.

Leave a Reply