blog

Ethereum fonds van Grayscale krijgt registratie van de SEC, stijgt 5 procent

By 12 oktober 2020No Comments

Het Ethereum fonds van digitale assetmanager Grayscale Investment is vandaag goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission. Dit betekent dat de Ethereum Trust en haar aandelen nu zijn geregistreerd onder de Securities Exchange Act. Grayscale diende op 2 oktober een registratie in bij de SEC. Tien dagen later is de goedkeuring een feit.

Gereguleerd Ethereum bezitten

Via het Ethereum Trust fonds van Grayscale kunnen investeerders profiteren van de winsten van ethereum, zonder de munt zelf te bezitten. De digitale fondsenbeheerder heeft nu 6 miljard dollar aan cryptocurrency’s, waaronder 809 miljoen dollar aan ethereum. Opvallend, want dat is bijna dubbel zoveel ethereum dan drie maanden geleden. Blijkbaar begint Grayscale steeds meer de waarde van ethereum in te zien.

Als gevolg van de registratie hebben beleggers in het Ethereum Trust de mogelijkheid om eerder hun aandelen te liquideren. In eerste instantie konden zij dit pas na 12 maanden doen, nu is deze periode verkort naar 6 maanden.

Een andere wijziging is dat Grayscale verplicht is om kwartaal- en jaarcijfers te publiceren over het Ethereum Trust fonds, inclusief een jaarrekening.

Niet het eerste fonds

Het Ethereum Trust fonds is niet het eerste fonds van Grayscale dat groen licht kreeg van de SEC. In januari dit jaar werd het Bitcoin Trust fonds al goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder. Deze werkt op dezelfde manier dan het Ethereum fonds, maar dan met bitcoin. Op dit moment beheert Grayscale bijna 5 miljard dollar aan bitcoin.

Ethereum reageert, stijging van 5 procent

Ethereum lijkt te reageren op de aankondiging van Grayscale. In nog geen half uur tijd vloog de koers met bijna vijf procent omhoog. In korte tijd was de weerstand van 315 euro overwonnen. Om vijf voor vier ’s middags werd de voorlopige piek van 326 euro bereikt. Dat is het hoogste punt sinds eind september van dit jaar. 

Altijd en overal de live ethereum koers volgen? Dat kan op deze pagina! 

Leave a Reply