blog

Ethereum behaalt (weer) hoogste waarde ooit na nieuws investering Europa

By 28 april 2021No Comments

Terwijl wij sliepen (of de nacht doorhaalden vanwege Koningsdag) behaalde Ethereum een nieuwe All Time High. Dat werd voornamelijk veroorzaakt door handel vanuit Azië, en zij reageerden weer op nieuws vanuit Europa.

Om 04:00 uur vanochtend steeg de Ether koers naar het hoogtepunt van 2.242,97 euro. Hiermee lijkt de munt de opwaartse trend van de afgelopen dagen te volgen. Door deze stijging is de marketcap van Ethereum meer dan 250 miljard euro, en ongeveer evenveel waard als het bedrijf PayPal.

Bron: BTC Direct

Hierboven de maandgrafiek van Ethereum. De munt is in die periode met meer dan 800 euro gestegen, dat is een stijging van 58%. Bitcoin is in diezelfde periode gedaald met 4,3%, dit is geen incident, veel altcoins stijging op dit moment harder dan bitcoin. Je kan dus wel stellen dat altseason al een tijd is aangebroken.

Banken en DeFi voor Ethereum

Even terug naar de reden waarom de handel in Azië goed uitpakt voor de waarde van Ethereum. Volgens Bloomberg is de Europese Investeringsbank (EIB), de investerings- en ontwikkelingsafdeling van de Europese Unie, van plan om voor 100 miljoen euro aan obligaties op de blockchain van Ethereum te plaatsen. De tweejarige digitale obligatie van 100 miljoen euro, wordt uitgegeven onder leiding van Goldman Sachs, Banco Santander en Societe Generale. Zowel Santander als Societe Generale hebben eerder obligaties uitgegeven op de openbare Ethereum-blockchain.

Met wat hersengymnastiek zou je kunnen stellen dat de EU in ieder geval financieel achter het concept van Ethereum staat. Dit kan reden zijn tot optimisme op de markten. Maar vaak is het een optelsom van meerdere redenen, waardoor optimisme op de markt niet te herleiden is naar één enkele reden.

De groei van DeFi kan ook namelijk niet onderschat worden, Dune heeft onderstaande grafiek gedeeld. Hierop is te zien dat het netwerk 2 miljoen DeFi-gebruikers heeft binnengesleept.

Bron: Dune Analytics

Daarnaast verdwijnt steeds meer Ethereum van openbare beurzen, dit betekent dat bezitters niet van plan zijn om Ether te verkopen, maar om deze vast te houden of te gebruiken voor bijvoorbeeld DeFi. Een nieuwe All Time High van de koers moet natuurlijk gevierd worden met superlatieven, dus deze van Ryan Watkins (van onderzoeksbureau Messari) willen we je niet onthouden:

Hij zegt dat als Ethereum succesvol is, kan de economie uiteindelijk zo groot worden dat het BBP dat van grote landen overtreft. ‘Dit zou alles veranderen wat we weten over economie en politiek. “

Leave a Reply