blog

Ethereum 11% meer waard bij Grayscale, handelsvolume overtreft Bitcoin

By 26 mei 2021No Comments

De premie op het Ethereum-fonds van Grayscale is gestegen tot 11 procent. Dat betekent dat investeerders een flinke premie betalen bovenop de huidige koers van Ethereum. Dit is opvallend, want sinds maart was de premie juist negatief, waardoor klanten onder de streep korting kregen. Dit zou kunnen suggereren dat sommige institutionele investeerders hun aandacht verleggen van Bitcoin naar Ethereum.

Goldman Sachs heeft liever Ethereum dan Bitcoin

Het handelsvolume van Ethereum heeft dat van Bitcoin ingehaald, althans bij sommige beurzen en bij Grayscale. Een paar dagen geleden werd een deel van een document van de grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gelekt. Of het waarheidsgetrouw is, is nog niet bevestigd door de bank, maar in dit document staat dat de bank verwacht dat Ethereum een grote kans heeft om Bitcoin in te halen als een dominante waardeopslag.

Het rapport wees op de groei van de nieuwe, gedecentraliseerde financiële en NFT-ecosystemen die op Ethereum worden gebouwd, evenals de dominantie van ETH over Bitcoin op basis van het totale transactievolume.

Handelsvolume Ethereum hoger

Over dat transactievolume, volgens de website Coingecko, een verzamelsite voor marktdata van cryptocurrency’s, is de afgelopen 24 uur voor 49 miljard euro aan Ethereum verhandeld. Bitcoin kan ‘maar’ 41 miljard euro overleggen. De cijfers liegen niet, het handelsvolume is hoger. Enthousiastelingen durven zelfs zo ver te gaan door te stellen dat het handelsvolume van Ethereum die van Bitcoin kan verdubbelen. Dat lijkt het screenshot in onderstaande tweet ook te bevestigen.

Foute data van exchange

Johny laat een screenshot van Coingecko zien van 25 mei. Het handelsvolume van Ethereum was die dag 115 miljard dollar en die van Bitcoin 53 miljard. Hier moet een kanttekening bij worden geplaatst: Bobby Ong, de oprichter van Coingecko, zegt dat de data in de afbeelding niet nauwkeurig zijn vanwege een API-fout of wash-trading. Dit heeft geleid tot een vertekend beeld van ETH-handelsvolumes op de exchange EXX.

Ong zegt dat Coingecko sindsdien zijn datafeed van EXX heeft uitgeschakeld. Het platform laat nu zien dat Ether de afgelopen 24 uur 20% meer volume heeft gegenereerd dan BTC, dus geen verdubbeling. Ong vertelt over het surfgedrag op zijn site:

‘In de afgelopen 24 uur heeft onze Bitcoin-pagina ongeveer 60% meer verkeer ontvangen in vergelijking met Ethereum. Als het op zoekopdrachten aankomt, ontving Bitcoin slechts ongeveer 7% meer zoekopdrachten in vergelijking met Ethereum.’

Leave a Reply