blog

Elon Musk heeft geen Shiba Inu, noemt Dogecoin voor de mensen

By 25 oktober 2021No Comments

Elon Musk noemt Dogecoin de crypto van de mensen en zegt dat hij geen Shiba Inu heeft.

Medewerkers hebben toevallig Dogecoin

We kennen Elon Musk natuurlijk van Tesla, SpaceX en zijn onvoorwaardelijke steun voor Dogecoin. In een tweet onderstreept hij nogmaals zijn steun voor Dogecoin en beschreef het als crypto van de mensen. Musk legt uit dat dit komt doordat veel medewerkers van Tesla en SpaceX toevallig Doge bezitten.

‘Het zijn geen financiële experts of technologen uit Silicon Valley. Daarom besloot ik Doge te steunen – het voelde als de crypto van het volk.’

SNL het begin van het einde

De Dogecoin koers beleefde een indrukwekkend eerste half jaar, maar ironisch genoeg stopte de groei op het moment dat Elon Musk van plan was om op televisie over Doge te beginnen. Hij was te gast bij de comedyshow Saturday Night Live (SNL) en tweette dat hij Doge wou benoemen.

Dit bleek een gevalletje ‘buy the rumour, sell the news.’ Een paar maanden later zei Musk dat Dogecoin de noodzaak van bijvoorbeeld het Lightning Network overbodig maakt:

‘Bitcoin is bedacht in een tijd van relatief lage bandbreedte en hoge latentie. Als beide aanzienlijk blijven verbeteren, zullen we een punt bereiken waarop geen tweede laag nodig is.’

Shiba Inu staat in top 15

Door het succes van Dogecoin zijn er veel memecoins bijgekomen, vaak gebaseerd op hondjes. Shiba Inu is er zo eentje, begonnen als meme, maar als we de community mogen geloven, is het nu zo veel meer (laat maar weten in de comments).

De koers van Shiba Inu is de afgelopen maand met 430 procent gestegen en de munt bevindt zich nu dan ook in de top 15 van meest waardevolle coins. Hierbij wordt gekeken naar marketcap, ofwel alle coins in omloop vermenigvuldigd met de waarde van één SHIB.

Bron: Coinmarketcap

Shiba Inu staat nu op de 13e plek en kruipt steeds dichter tegen Dogecoin aan. Elon Musk boeit het allemaal niet. Een Shiba’er (Inu’er/SHIB-army) vroeg aan hem hoeveel tokens van Shiba Inu hij bezit, en Musk antwoordde kort en krachtig:

None.

Krijg € 10 Dogecoin gratis!

Handel in Dogecoin met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij € 10 Doge

Liever eerst meer informatie?

Leave a Reply