blog

Een waarde van bitcoin boven 50.000 dollar is geen gekke gedachte

By 19 mei 2020No Comments

Bitcoinmaximalist en onderzoeker Tuur Demeester ziet het niet gebeuren dat de bitcoin koers onder de 6.000 dollar duikt na de halving. Hij mikt op een prijs van tenminste 50.000 dollar in de nabije toekomst.

Terug in bullmarkt

Demeester werd gisteren geïnterviewd door Ryan Selkis van onderzoeksbureau Messari. Het hele interview is de moeite waard als je iets meer wilt leren over de schrijver van The Bitcoin Reformation. Een van de koersgerelateerde dingen die hij zei was dat we na de halving weer terug zijn in een bullmarkt. De bodem van de markt op 3.000 tot 4.000 dollar ligt achter ons. Hij verwijst hiermee naar de koersdip van 12 maart.

Lage koopkracht van dollar

De analist ging verder met speculeren over hoe de recente inflatoire maatregelen van de Federal Reserve de koers van cryptocurrency zouden kunnen beïnvloeden. Hij uitte zijn zorgen over de potentieel lage koopkracht van de Amerikaanse dollar. In theorie zou dit de bitcoinkoers kunnen ondermijnen. Tuch durft Demeester een gewaagde uitspraak te doen:

Ik denk dat een prijsdoel van zo’n 50.000 dollar helemaal niet krankzinnig is… Ik zou zelfs zeggen tussen de 50.000 en 100.000 dollar.

Demeester denkt dat de tijd aangebroken is dat grote investeerders instappen, de zogenaamde instituties. Hij zegt dat zij bitcoin zien als een markt die volledig losstaat van traditionele activa.

Tijd voor een parabooltje

Naar aanleiding van het interview tweette hij nog wat meer onderbouwing. Hij zegt dat bitcoin een jaar geleden nog in de accumulatiefase zat. Een moeilijk woord voor een-goed-moment-om-te-kopen. Vervolgens startte de re-accumulatiefase. Een nog moeilijker woord voor een fase om te kopen tijdens een opwaartse beweging. De volgende stap zou een ‘parabolische rally moeten ontbranden’.

Long bitcoin, short the bankers

Ook Ryan Selkis, de interviewer tweet regelmatig over bitcoin, hij vertelde maandag over het verschil tussen bitcoin en de grote Amerikaanse banken. Terwijl aandelen van onder andere Citi, JPMorgan, Bank of America en Wells Fargo stevig in het rood blijven staan, is bitcoin met 37% gestegen.

Leave a Reply