blog

Een van de oudste banken van Zwitserland biedt nu handel in Bitcoin, Ethereum en Tezos aan

By 27 februari 2021No Comments

Bordier & Cie SCmA, een Zwitserse privébank opgericht in 1844, biedt nu handel in bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Geen advies, wel handel

Bordier werkt voor het initiatief samen met Sygnum Bank, wat betekent dat de B2B Banking-oplossing van Sygnum is geïntegreerd met de interne infrastructuur van Bordier. Door de integratie kunnen de klanten van Bordier cryptocurrency’s verhandelen op basis van alleen uitvoering. Dat betekent dat Sygnum de klanten van Bordier niet adviseert over digitale activa, maar hen alleen een platform biedt om hun cryptocurrency’s te verhandelen en op te slaan.

De aangeboden cryptocurrency’s zijn bitcoin, ethereum, bitcoin cash en tezos.

Roep om diversificatie

Evrard Bordier, managing partner bij Bordier, zei dat de bank een toenemende vraag van haar klanten ziet om te investeren in cryptocurrency’s en om hun portefeuilles te diversifiëren. Zwitserland heeft in het recente verleden verschillende overheids- en privébanken de crypto-ruimte zien betreden. Deze omvatten Maerki Baumann & Co., InCore Bank, Basler Kantonalbank, Julius Baer en anderen.

Best presterende asset van 2020

Cryptocurrency’s maken het afgelopen jaar een flinke groei mee, waarbij de totale marktkapitalisatie bijna verviervoudigd is tot 1 biljoen dollar, waardoor het de best presterende activaklasse is van 2020. Volgens het persbericht maakt dit ze tot een krachtig instrument om een portfolio diverser te maken en voor risico gecorrigeerde rendementen te behalen. Vooral bitcoin, dat door velen wordt gezien als het nieuwe digitale goud vanwege zijn vermogen om zich in te dekken tegen inflatoire druk, wordt door steeds meer instituties gezien als een alternatieve investering.

‘Bordier zet zijn 177-jarige traditie voort om het vermogen van klanten te beschermen voor toekomstige generaties door nextgen activa aan haar klanten aan te bieden. De tijdloze waarden van Bordier en de visie van Sygnum Bank voor Future Finance vormen een krachtige combinatie in het veranderende financiële landschap’, voegt Mathias Imbach, Group CEO van Sygnum Bank toe.

Leave a Reply