blog

Dow Jones, S&P500, Nasdaq, AEX slepen bitcoin mee in het rood, altcoins dalen nog harder

By 12 juni 2020No Comments

Bitcoin is gisteren met bijna 500 euro gedaald, dat is meer dan 6%. Alle grote Amerikaanse aandelenbeurzen laten soortgelijke verliezen zien.

Alles in het rood

Hieronder zie je de koersbewegingen van bitcoin naast die van de grote aandelenbeurzen.

  • Bitcoin is blauw en daalt 6%
  • Dow Jones Index is rood en daalt 6,9%
  • S&P500 Index is oranje en daalt 5,9%
  • Nasdaq is groenachtig en daalt 5,27%

De koersen dalen ook allemaal tegelijkertijd. In New York is het op dat moment 9 uur in de ochtend, vlak nadat de beursvloeren open zijn gegaan.

Altcoins dalen harder dan bitcoin

Als we alleen naar de bitcoin koers kijken, die daalde binnen een dag van 8.714 euro naar 8.259 euro. En als bitcoin daalt, dan dalen vrijwel alle altcoins mee. Dat zie je ook terug in de totale marktwaarde van alle coins (inclusief bitcoin) bij elkaar. Die daalde van 249 miljard euro naar 232 miljard euro. Er is dus 17 miljard euro verdampt, dat komt neer op iets meer dan 10%. Je zou dus kunnen zeggen dat altcoins harder getroffen zijn dan bitcoin, aangezien bitcoin ‘maar’ 6% moest inleveren.

John Torado van TradeBlock beaamt de data hierboven: ‘De aandelenmarkten hebben een harde klappen gekregen, Amerikaanse indexen dalen met 5 to 6%. Veel investeerders vluchten naar geld. Zelfs de ETF’s op goud daalden namelijk in prijs. Bitcoin en andere cryptocurrency’s zijn niet immuun voor de uitverkoop. Crypto en aandelen hebben weer een hoge correlatie, alles wordt lager verhandeld.’

10.000 dollar is een risico voor bitcoin

Andere analisten boden soortgelijke perspectieven. Avi Felman is het hoofd van handel bij BlockTower Capital, en hij zegt:

‘De recente scherpe daling van de aandelenmarkten doet niets goeds voor bitcoin investeerders, zij zien ook dat bitcoin moeite heeft om boven 10.000 dollar (8.841 euro) uit te komen. Bitcoin is een risico op de markt.”

“Nu de aandelenmarkten suggereren dat ze misschien wel blijven dalen, worden beleggers in digitale activa herinnerd aan de laatste keer dat de aandelenmarkten inzakten. Dit viel samen met een grote crash van de bitcoin koers en verkopen ze uit angst voor een mogelijke hervatting van de aandelenmarkt.’

Als markt daalt, neemt correlatie toe

Hugo Renaudin, CEO van LGO, vatte het sentiment mooi samen en zei dat geld nog steeds koning is, en wanneer de onzekerheid over de toekomstperspectieven toeneemt, geven de investeerders de voorkeur aan contant geld boven ‘risicovolle’ activa.

‘Dit gebeurt in elke markt, van aandelen tot bitcoin. Als de markten dalen, gaat de correlatie naar één.’

Leave a Reply