blog

Dogecoin steeg 1100 procent door dezelfde strategie als GameStop

By 29 januari 2021No Comments

Dogecoin maakte een van de snelste bull-runs mee in de geschiedenis van cryptocurrency-markten, en steeg met meer dan 1.100 procent in slechts twee dagen. De run startte toen een Reddit-groep “SatoshiStreetBets” gewone handelaren riep om het op meme gebaseerde token te kopen.

Top der toppen

Op zijn top was de totale marktwaarde van Dogecoin gestegen naar ongeveer 9,5 miljard dollar. De munt knalde de top 10 binnen van Coinmarketcap en was even zelfs ’s werelds zevende grootste cryptocurrency qua kapitalisatie.

Inmiddels is de markt al iets bekoeld en heeft de munt waarde ingeleverd. Op zijn hoogtepunt was de koers 6,5 eurocent. Nog geen twee dagen geleden was de munt net een halve cent waard.

Bron: BTC Direct

De prijzen konden zo hard stijgen omdat Dogecoin ontzetten veel aandacht kreeg. Het zoekwoord ‘Dogecoin’ was  Twitter en ook data van Google Trends laat zien dat de munt populair is. Dogecoin haalde het allerhoogste indexcijfer van 100 afgelopen week. Dat betekent dat niet eerder er zoveel gezocht is op Dogecoin of de Dogecoin Koers.

Bron: google trends

Zelfde strategie

Door dezelfde hysterie na te bootsen die was begonnen door de Reddit-groep “/ r / WallStreetBets”, promootten gebruikers op “/ r / SatoshiStreetBets” Dogecoin in een poging om de explosieve winsten van GameStop, BlackBerry, Bed Bath & Beyond, AMC en andere aandelen te krijgen.

Elon Musk

Mensen op Twitter riepen ook Tesla-oprichter Elon Musk op om over Dogecoin te tweeten om de razernij aan te wakkeren.

Musk tweette eerder ‘Gamestonks’ die de GameStop-aandelenrally met meer dan 150 procent per dag hielpen. Hij heeft Dogecoin openlijk gesteund in veel van zijn eerdere tweets, hoewel het moeilijk te zeggen is of hij sarcastisch was, gezien de aard van DOGE als een grapje.

Maar Elon Musk tweette deze keer niet over Dogecoin, maar veranderde zijn bio in #bitcoin. En sinds dat moment zag de bitcoin koers nog nooit zo’n snelle stijging in zo’n kort tijdsbestek.

Leave a Reply