blog

Deze week bewijst dat bitcoin steeds meer een betaalmiddel wordt

By 18 april 2021No Comments

Bitcoin bereikte deze week een recordhoogte van 54.000 euro. Hoewel de speculatie alleen maar zal toenemen naarmate we dieper in deze bullmarkt komen, zijn er een paar ontwikkelingen van de afgelopen week die de moeite waard zijn te vermelden.

De aandelenuitgifte van Coinbase is daar één van, maar daar hebben we de afgelopen week genoeg over geschreven.

Bestuur krijgt bitcoin

We beginnen met Michael Saylor en Microstrategy, zij kondigden maandag aan dat ze hun bestuursleden in bitcoin zullen betalen. Dit is opmerkelijk omdat het bestuur zowel uit medewerkers als uit onafhankelijke bestuursleden bestaat. Het is voor iedereen duidelijk dat Michael Saylor volledig toegewijd is aan de bitcoin-strategie van het bedrijf, maar nu wordt ook zichtbaar dat het hele management en de raad van bestuur ook overtuigd zijn door een bitcoin salaris te accepteren.

Het zou helemaal mooi zijn als in de aankondiging deze betaling ook daadwerkelijk in sats (aantal bitcoin) wordt uitgedrukt, in plaats van dollars. Het is ongelooflijk om te zien dat een miljardenbedrijf bitcoin als hun reservevaluta gebruikt EN het ook als ruilmiddel gebruikt om de grote bazen te betalen.

TIME voor bitcoin

Vervolgens kondigde het Amerikaanse tijdschrift TIME aan dat ze onlangs een deal hebben getekend met crypto-vermogensbeheerbedrijf Grayscale om een ​​reeks video’s over crypto en digitale financiën te produceren. TIME wordt betaald in bitcoin en is van plan de bitcoin op hun balans te houden in plaats van het in Amerikaanse dollars te verkopen. Bovendien heeft TIME-president Keith Grossman ermee ingestemd om ook een deel van zijn salaris in bitcoin te ontvangen.

TIME is echt het tegenovergestelde van een bitcoinbedrijf. Het is een gevestigd en gerespecteerd mediabedrijf dat al tientallen jaren bestaat. Ze hebben het vertrouwen van het reguliere publiek, dus hoe vet is het dat ze bitcoin accepteren en van plan zijn het op hun balans te houden. De toewijding om bitcoin voor de lange termijn op de balans te houden, laat zien dat het een organisatie is die vooruitstrevend en innovatief is.

Er is dus een miljardenbedrijf dat hun bestuursleden in bitcoin betaalt. Er is een oud mediahuis dat bitcoin accepteert en het op hun balans houdt. En er is een bitcoinbeurs die deze week even 100 miljard dollar waard was (meer dan de Nasdaq zelf).

Bitcoin wordt een betaalmiddel

Het lijkt er bijna op dat bitcoin een volwaardige valuta aan het worden is. Mensen gebruiken het om waarde in op te slaan en als ruilmiddel. Dit is precies wat veel bitcoiners al een tijdje zeggen: De functie van waardeopslag komt tot uiting doordat onze koopkracht toeneemt. Dat bitcoin ook als betaalmiddel wordt gebruikt, is te zien aan het enorme transactievolume. Ook al lijkt Turkije het hier niet mee eens te zijn.

Beetje bij beetje wordt bitcoin geaccepteerd en geadopteerd door grote bedrijven. En nu gaat het een keer niet alleen over consumenten en kleine bedrijven, dit zijn grote organisaties met duizenden werknemers. De leiders van deze bedrijven zijn zich bewust van de verandering die gaande is.

Bitcoin wordt alleen nog maar groter.

Leave a Reply