blog

Deze directeur heeft 235 miljoen dollar aan bitcoin

By 29 oktober 2020No Comments

MicroStrategy en zijn oprichter Michael Saylor bezitten 0,266% van alle bitcoins die ooit hebben bestaan. Saylor zei gisteren dat hij privé voor 235 miljoen dollar aan bitcoin bezit. Ofwel, hij heeft zelf 17.732 bitcoins.

Daarnaast zei hij dat zijn bedrijf MicroStrategy van plan is om nog meer bitcoins in te slaan.

Michael Saylor heeft 17.732 bitcoins

De CEO van MicroStrategy heeft een grappige geschiedenis met bitcoin. In 2013 tweette Saylor nog dat de dagen van bitcoin geteld zijn. Sindsdien is zijn mening over bitcoin 180 graden gedraaid, hij is nu ontzettend positief over de cryptovaluta. Hij heeft zijn mening kracht bijgezet door ontzettend veel bitcoins te kopen.

Saylor richtte MicroStrategy dertig jaar geleden op, maar pas dit jaar kocht het bedrijf in totaal 38.250 bitcoins. Dit enorme aantal vertegenwoordigt 0,18% van alle bitcoins die ooit hebben bestaan. De vraag op ieders lippen was hoeveel bitcoins Saylor zelf heeft.

‘Sommigen hebben gevraagd hoeveel BTC ik bezit. Persoonlijk heb ik 17.732 BTC, die ik gemiddeld voor  9.882 dollar per stuk kocht. Ik heb MicroStrategy van deze holdings op de hoogte gebracht voordat het bedrijf besloot om Bitcoin voor zichzelf te kopen.’

Als we dit vertalen naar dollars tegen de huidige koers van 13.000 dollar, dan heeft hij ongeveer 235 miljoen dollar aan bitcoin.

Nieuw beleid werpt vruchten af

Saylor deelde ook de resultaten van het derde kwartaal van zijn bedrijf. Afgezien van het tonen van indrukwekkende kwartaalcijfers, kondigde hij een nieuw beleid aan voor hoe om te gaan met hun reserves. Geen verrassing, maar dit beleid zal zich richten op bitcoin.

‘We hebben ook ons ​​nieuwe treasury-reservebeleid ingesteld, waarin staat dat Bitcoin de primaire reserve-asset voor het bedrijf zal zijn voor kapitaal dat onze behoefte aan werkkapitaal overtreft.’

Kortom: MicroStrategy wil meer bitcoins kopen, aangezien het bedrijf meer geld genereert dan nodig is om het bedrijf van dag tot dag te runnen.

Staat Saylor in de plus?

Terug naar de persoonlijke bitcoins van Saylor. Nu we weten wat zijn gemiddelde inkoopprijs is, is het een simpele rekensom. Hij heeft iets meer dan 175 miljoen dollar uitgegeven aan zijn bitcoins. Zoals hierboven vermeld, hebben de 17.732 bitcoins nu een waarde van meer dan 235 miljoen dollar. Dat is geen verkeerde winst.

Kevin Rooke haalde hetzelfde trucje uit, maar dan voor het bedrijf MicroStrategy. Hij zegt dat het beursgenoteerde bedrijf de afgelopen drie en een half jaar 78 miljoen dollar heeft verdiend met hun zakelijke inspanningen. Maar als het bedrijf er voor zou kiezen om nu hun bitcoins te verkopen, dan betekent dat dat ze in twee maanden tijd 100 miljoen winst maken.

Maar geen zorgen, er gaat geen dump komen. Althans niet vanwege MicroStrategy. Saylor zei dat hij niet van plan is om bitcoins te verkopen.

Leave a Reply