blog

De bitcoin bull markt is terug, komt dat door China of zijn het whales?

By 29 oktober 2019No Comments

Op momenten dat de bitcoin koers daalt, dan is het voor sommige analisten (lees: Peter Schiff) dood en verderf. Maar nu de koers bijna 25% hoger is dan eind vorige week, is het omgekeerde waar, analisten bejubelen bitcoin dan.  Thomas Lee van Fundstrat behoort tot de laatste groep.

Een terugval hoort erbij

Nadat bitcoin binnen een paar uur met ruim 40% steeg, viel te verwachten dat de koers zou terugvallen. De prijs beweegt namelijk nooit in een rechte lijn zijwaarts en al helemaal niet in een rechte lijn omhoog.

koers 8700 bitcoin

Na het hoogtepunt op 9.067 euro zakte de koers weer 8.118 euro. Op dit moment is de koers ongeveer 8.840 euro, ofwel 9.413 US dollar. De koers heeft sinds de piek drie keer geprobeerd om boven de 8.700 euro (9.650 USD) uit te komen maar dat lukte maar sporadisch, vervolgens daalde de koers weer snel want de weerstand was daar te sterk.

De maand weer goedgemaakt, bull markt dendert door

Zoom je iets uit naar een tijdspanne van een maand dan zie je dat bitcoin na alle verliezende signalen er weer goed voorstaat.

maand bitcoin

Dat vindt ook Tom Lee van Fundstrat. Hij wees erop dat er de afgelopen dagen veel positieve signalen zijn geweest en voegde eraan toe dat de bull markt weer gewoon doorgaat.

Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is wat en hoe groot het Chinese effect is op bitcoin, worden de woorden van President Xi door investeerders wel als positief opgevat. Misschien niet per se voor bitcoin, maar wel voor de hele cryptomarkt. Grote internationale spelers kijken nu naar blockchain en cryptografie en dat pad kan alleen maar leiden naar gedecentraliseerde cryptocurrency’s.

Het zijn de whales, niet China

Maar skeptici zijn nodig om ons scherp te houden. Peter Schiff zegt dat de prijsstijging van bitcoin niks met China van doen heeft, of welke fundamenteel nieuws dan ook. Hij gooit het op marktmanipulatie door whales. Dat was eerder vorige week wel het geval, toen minimaal 400 bitcoins in hele korte tijd werden gedumpt. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door dat de cryptomarkt nog relatief klein van omvang is.

Wat de reden ook is, de afgelopen dagen is er meer dan 50 miljard dollar aan waarde toegevoegd aan de cryptomarkt. En dat kan je niet negeren.

Leave a Reply