blog

Data laat zien dat bijna 80% van bitcoin niet verhandeld wordt

By 7 januari 2021No Comments

Uit nieuwe gegevens blijkt dat bijna 80% van alle bitcoins in omloop, niet beschikbaar is voor handel of verkoop.

Volgens Glassnode is 78% van alle bitcoins in handen van illiquide entiteiten die hun cryptocurrency opslaan en niet verkopen. Het analysebedrijf merkte op dat de statistieken die worden gebruikt om de potentiële liquiditeit van bitcoin te berekenen, rekening houden met hoeveel bitcoin nog moet worden gemined en hoeveel bitcoin mogelijk verloren is gegaan in het afgelopen decennium.

Bitcoins vasthouden is goed teken voor markt

Als er minder bitcoins beschikbaar zijn voor het grote publiek, neemt de verkoopdruk af omdat meer investeerders hun cryptocurrency willen vasthouden. Dit zou een bullish resultaat kunnen hebben naarmate de vraag naar bitcoin toeneemt. Omdat het aanbod van bitcoin beperkt is en mining na de halvering minder beloning biedt, is het genereren van meer bitcoins om aan de toenemende vraag te voldoen moeilijk.

‘Het kwantificeren van de liquiditeit van bitcoin is essentieel om de markt te begrijpen. Als veel bitcoins illiquide zijn, ontstaat er een crisis aan de aanbodzijde, wat een verzwakt effect heeft op de verkoopdruk van BTC op de markt. Of anders gezegd: een aanhoudende stijging van illiquide bitcoins is een indicatie van een sterk beleggerssentiment en een potentieel bullish signaal.’

Veranderingen in de cryptocurrency-markt

In het afgelopen jaar heeft bitcoin een enorme groeispurt aan interesse van investeerders en in koers ervaren. Dit is het resultaat van dat de hele wereld zich financieel wil beschermen tegen de gevolgen van de economische maatregelen tegen het coronavirus. Een van de belangrijkste factoren bij de opkomst van bitcoin is echter het sterke sentiment waarmee institutionele bedrijven bitcoin kopen. De whales en institutionele investeerders, zoals Grayscale, MicroStrategy en Square, wijzen allemaal op een nieuwe golf van bitcoiners. Deze verandering impliceert een hodl-strategie op langere termijn in plaats van volatiliteit in de markt. Als investeerders een sterkere activa aanhouden, kunnen de veranderingen in de prijs die bitcoin in het verleden heeft doorgemaakt, steeds meer stabiliseren. En dan maakt bitcoin echt naam als veilige haven.

Leave a Reply