blogExchanges

Dash vanaf nu te koop op cryptocurrency app BLOX

By 10 juni 2020No Comments

Cryptocurrency app BLOX blijft munten toevoegen. Vanaf vandaag kan je ook dash kopen met BLOX. Eerder werden al Chainlink (LINK) en Basic Attention Token (BAT) toegevoegd aan het assortiment. Maar wat is dash eigenlijk, en wat kan je ermee?

Gouwe ouwe altcoin

Dash is een gouwe ouwe altcoin, gelanceerd in januari 2014 als een afsplitsing van bitcoin. In eerste instantie heette de coin Xcoin, en daarna darkcoin. Geen verrassing ook, de coin is destijds ontworpen om privacy en anonimiteit te waarborgen.

Sinds 2015 heet de coin dash. De naam is afgeleid van ‘digital cash’. En zo wordt de cryptomunt tegenwoordig ook gebruikt. Volgens de website van dash neemt een transactie slechts één seconde in beslag. En volgens de meest recente cijfers accepteren ruim 4.800 winkels wereldwijd dash als betaalmiddel.

De koers van dash bereikte net als bitcoin eind december 2017 een hoogtepunt. Op 21 december 2017 was dash maar liefst 1.500 dollar (1.340 euro) waard! Sinds dat hoogtepunt is de koers hard gedaald, maar soms maakt dash weer kort een opleving.

Neem bijvoorbeeld begin januari van dit jaar. De koers schoot toen omhoog van 40 dollar naar 134 dollar in nog geen twee weken. Dat is een stijging van 235 procent!

Veel gebruikt in Venzuela

Bijzonder is dat dash gebruikt wordt op plekken waar je het in eerste instantie niet verwacht. Volgens het Duitse dagblad der Spiegel wordt de cryptomunt nu vaak gebruikt in Venezuela, waar de inwoners gebukt gaan onder de hyperinflatie van de Venezolaanse bolivar. Dash biedt een betrouwbaar en waardevast alternatief voor veel Venezolanen.

Wat is BLOX?

Dash is nu dus te verkrijgen op BLOX. Dat is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten? Check hier de website van BLOX.

Download hier de app:

Leave a Reply