blog

CZ van Binance: Blockchain wordt groter dan het internet

By 28 november 2019No Comments

Een van de meest invloedrijke mensen binnen de cryptocurrency-gemeenschap is Changpeng Zhao (CZ) en hij werd geïnterviewd over de huidige en toekomstige status van blockchain en cryptocurrency’s. De oprichter en CEO van Binance deelde zijn mening over de markt, de prijzen en zijn overtuiging dat blockchain een grotere impact op de wereld zal hebben dan internet.

De impact van blockchain op de wereld

Bovenstaand interview dateert van 27 november en hierin zegt CZ dat hij de dagelijkse cryptocurrency prijsactie niet volgt. Volgens hem zijn prijsvoorspellingen op korte termijn moeilijk te doen omdat de markt niet zo goed met nieuws omgaat en het te sterk reageert. Hij is echter een groot voorstander van blockchain en de potentiële wereldwijde impact ervan. Hij lijkt zelfs te geloven dat het groter kan worden dan het internet zelf.

‘De markt reageert altijd overdreven. Het is heel moeilijk om de prijs op korte termijn te voorspellen, maar als je 3, 5, 10, 100 jaar verder in de toekomst kijkt, dan heeft blockchain een grotere impact op onze samenleving dan het internet heeft. Op dit moment heeft ongeveer 0,1 procent van onze bevolking crypto, misschien zelfs minder, dus er moeten duizend keer meer mensen crypto hebben. We weten dat deze technologie niet weggaat; het gaat de wereld veranderen; het gaat ons leven veranderen.’

Hij wijst ook op het feit dat crypto’s een beperkt aanbod hebben. Er zullen meer mensen betrokken raken bij de industrie en als dit gebeurt, kan de prijs alleen maar stijgen, aldus CZ.

De rol van crypto en blockchain in China

China blijft een veelbesproken onderwerp binnen de crypto gemeenschap. Hoewel cryptocurrency’s nog steeds worden afgeraden, is de regering eigenlijk pro blockchain en dringen ze aan op verdere acceptatie.

CZ bevestigde ook het “Blockchain, niet Bitcoin” beleid van China. Hij zegt echter dat het bezit van bitcoin in China niet illegaal is. Zhao gelooft ook dat China een groot voorstander is van mining.

Vanuit het perspectief van de overheid, begrijpt CZ dat het het land cryptocurrency’s en beurzen beperkingen oplegt. Hij denkt dat dit is ter voorbereiding van hun eigen central bank coin:

‘Het is heel logisch voor de Chinese regering om te zeggen: de Chinese Centrale Bank uitgegeven munt zou de enige moeten zijn die in het land wordt gebruikt. Het mag alleen worden gebruikt voor online betalingen. Het wordt geen cryptocurrency zoals bitcoin, waar je ermee kunt doen wat je wilt. China wil zijn eigen valuta promoten in plaats van de andere cryptocurrency’s die niet door hen worden gecontroleerd.’

Leave a Reply