blog

CTO van EOS verlaat project, waarde daalt met 30 procent

By 11 januari 2021No Comments

De CTO van EOS, Dan Larimer, heeft aangekondigd het project te verlaten. Niet veel later daalde de koers van EOS met 30 procent.

Einde tijdperk block.one

Wij schreven vanochtend al dat de hele cryptomarkt de week in het rood begon. Bitcoin, ethereum, XRP en alle andere munten staan in het rood. Maar EOS staat nog iets roder dan de rest na de aankondiging van Larimer. Technisch gezien stopt hij niet bij EOS, maar bij Block.one.

EOS presteerde het grootste deel van 2020 ondermaats en slaagde er niet in om het niveau van winst te behalen van concurrerende blockchains zoals Ethereum, Cardano en Polkado. Voor EOS-houders is dit dus de volgende domper.

Larimer bouwt verder aan vrije markt

De aankondiging kwam op 11 januari, na een Twitter-bericht op vrijdag waarin Larimer zei dat het tijd was om het sociale mediaplatform te verlaten. In de blogpost van zondag verklaarde hij dat hij op 31 december 2020 zijn functie als CTO van Block.one al heeft neergelegd.

Larimer voegde toe dat hij de afgelopen vier jaar met Block.one heeft gewerkt en trots was op de EOSIO-software die hij met het team kon maken en lanceren. Wat gaat hij nu doen?

‘Ik zal mijn missie voortzetten om een ​​vrije markt te creëren, vrijwillige oplossingen voor het veiligstellen van leven, vrijheid, eigendom en gerechtigheid voor iedereen. Ik weet niet precies wat de volgende stap is, maar ik neig naar het bouwen van meer censuurbestendige technologieën. Ik ben gaan geloven dat je geen “vrijheid als een dienst” kunt bieden en daarom zal ik mijn aandacht richten op het creëren van hulpmiddelen die mensen kunnen gebruiken om hun eigen vrijheid veilig te stellen.’

Goede, of juist slechte timing?

EOS wordt de afgelopen jaren geplaagd door zorgen over centralisatie. Er zijn geruchten dat de SEC nu ook naar EOS kijkt. De community reageert dan ook cynisch op het vertrek van Larimer. Zoals onderstaande reactie, waarin wordt gesuggereerd dat de vertrekkende CTO bang is voor de SEC, maar toch bedankt voor al het geld.

Eric Turner van onderzoeksbureau Messari merkte op dat Larimer er op Reddit ook slecht vanaf komt:

Die sentimenten zie je ook terug op de markt. Allereerst natuurlijk de koers die een duikvlucht nam, maar ook naar het verschuiven van grote hoeveelheden token.

Leave a Reply