blog

Cryptomarkt weer in het groen, bitcoin verdubbeld ten opzichte van vorig jaar

By 28 november 2019No Comments

De koersen van cryptocurrency’s kleuren weer helemaal groen. Bitcoin stijgt met ruim zes procent ten opzichte van gisteren. In de top 20 springt de koers van Monero (XMR) er bovenuit met een toename van acht procent. Alleen Tether (USDT) blijft rond de één dollar, maar dat is ook niet gek.

Daling was maar van korte duur

De daling van gisteren is daarmee weer helemaal ingehaald. Gisteren werd de Zuid-Koreaanse cryptobeurs UpBit gehackt. Direct na de aankondiging daalde de bitcoin koers met tweehonderd euro.

Of er een direct verband tussen de koers en die gebeurtenis bestaat is niet duidelijk, maar de timing van de daling was wel opvallend. Het kan zijn dat investeerders geschrokken zijn en snel bitcoin verkochten.

Dat was achteraf gezien geen goede keuze, want de koersen van bitcoin en andere cryptomunten trokken snel weer aan. Hieronder zie je de koers van bitcoin:

En ook de ether koers is sterk hersteld, dat zie je hieronder:

Volgens cijfers van Coinmarketcap is de waarde van de totale cryptomarkt toegenomen met bijna 15 miljard dollar ten opzichte van het dieptepunt van gisteren. Niet alleen bitcoin is dus gestegen, maar vrijwel alle altcoins vliegen omhoog. Sommige munten zelfs met dubbele cijfers, zoals Matic (18%) en Chiliz (16%).

Bitcoin is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar

Kijk je ook de hele tijd naar je portfolio om te checken hoeveel je bitcoin waard is? Dan kunnen flinke koersbewegingen je soms behoorlijk nerveus maken. Maar als je wat uitzoomt en kijkt naar de lange termijn, dan doet bitcoin het nog steeds fantastisch.

Als we kijken naar de Return on Investment, dan zien we dat de bitcoin koers bijna verdubbeld is ten opzichte van vorig jaar. En had je drie jaar geleden of vijf jaar geleden geïnvesteerd? Dan had je zelfs veel meer winst:

Meer gave statistieken vind je terug op onze bitcoin koerspagina.

Leave a Reply