blogExchanges

Cryptocurrency Solana (SOL) vanaf vandaag te koop bij BTC Direct

By 25 oktober 2021No Comments

Vanaf vandaag handel je in Solana (SOL) op het cryptocurrency trading platform BTC Direct. Solana is vooral populair geworden na de zomer van 2021, toen de crypto met 700% in nog geen maand in waarde steeg. Maar wat is Solana eigenlijk, en wat kan je ermee?

Wat is Solana?

Solana is een blockchainproject voor decentrale applicaties, net zoals Ethereum en Cardano. SOL belooft een snelle en schaalbare blockchain, naar eigen zeggen kan het platform maar liefst 60.000 transacties per seconde aan. Daarmee zou Solana een stuk sneller zijn dan zijn concurrenten.

Het team achter de cryptomunt zet groot in op populaire toepassingen, zoals Decentrale Financiën (DeFi). Met de lancering van de decentrale beurs Soldex AI worden deze ambities kracht bijgezet.

Ambities zijn mooi, maar je moet ze wel waar zien te maken. Op dinsdag 14 september lag de blockchain van SOL er uren uit. De schrik zat er goed in en de koers dipte met 10%. Op dat moment had de Solana blockchain te maken met een piekdrukte van maar liefst 400.000 transacties per seconde.

Toch lijkt dit voorlopig het enige incident van een nieuw cryptoproject met groeipijntjes. Het team achter Solana werkt hard aan het verbeteren van de techniek, en heeft inmiddels twee updates gelanceerd die de blockchain stabieler moet maken.

Koop Solana met je eerste € 10 gratis!

Handel in Solana (SOL) met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Claim je € 10 gratis

Liever eerst meer informatie?

Indrukwekkende zomer

Solana ken je misschien nog wel van afgelopen zomer. Eind juli kon je één coin nog ophalen voor slechts 20 euro. Begin september was SOL plotseling 180 euro waard. Dat is een koersstijging van maar liefst 800 procent!

Leave a Reply